Бургас. Предстои четвърто издание на лятната IT академия за ученици

...
Бургас. Предстои четвърто издание на лятната IT академия за ученици
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе четвърто издание на лятната IT академия за ученици и студенти

Бургас. Предстои четвърто издание на лятната IT академия за възпитаници 3 - 12 клас и студенти, която се уредника от Община Бургас, Център за поддръжка на личностното развиване - Бургас, Университет " Проф. Д-р Асен Златаров " и БСУ. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Тя ще започва на 1 юли и ще продължи до 25 юли 2019 година. Целта на образованието е учениците и студентите да придобият база познания и умения в региона на актуалните осведомителни технологии, да се научат да програмират на Java, С++, С# и да основават мобилни приложения.
Записването за IT академията ще стане в дните от 20 май 2019 година до 16 юни 2019 година, онлайн на платформа с линк в уеб страницата на Община Бургас и ЦПЛР- Бургас тук или на адрес: ул. " Райна Княгиня " 11 - Център за поддръжка на личностното развиване, посредством попълване на заявление на книжен притежател.
След 16 юни 2019 година всички претенденти, подали заявление, ще получат входящ номер на своя имейл адрес.
Ще бъдат образувани 6 групи възпитаници и 2 групи студенти в следните посоки:
- Програмиране във образна среда със Scratch 3-4 клас;
- Програмиране на C++ за начинаещи 5 - 7 клас;
- Програмиране на C++ за напреднали 6 - 8 клас;
- Разработка на игри със C# и Unity 8 - 10 клас;
- Проектиране на уеб страници с html, css за начинаещи 5 - 7 клас ;
- Проектиране на уеб страници с html, css, javascript за напреднали 6 - 8 клас;
- Програмиране на Java и основаване на мобилни приложения- студенти в Университет " Проф. Д-р Асен Златаров " ;
- Програмиране на С# - студенти в БСУ.
Във всяка група ще се образоват по 15 възпитаници или студенти. Заниманията на учениците ще се организират в ПГЕЕ " К. Фотинов " по график. Обучителите са изявени преподаватели по компютърни технологии.
Студентите ще се образоват в Университет " Проф. Д-р Асен Златаров " и в БСУ.
На 19 юни 2019 година в уеб страницата на ЦПЛР - Бургас (odk-burgas.com) ще бъдат поместени входящи проби от предишни години. Те ще бъдат свързани с образователното наличие на предмета " Информационни технологии " за съответната възраст и клас, и е единствено за възпитаници.
Кандидатите ще се явят на тест на 22 юни 2019 година от 10.00 часа в постройката на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " - Бургас. Резултатите от теста ще бъдат изпратени на имейлите на всички участници, регистрирани в платформата и явили се на теста. Успешно издържалите теста възпитаници ще бъдат признати в Лятната IT академия.
Таксата за правоучастие на 1 възпитаник или студент е 50 лева с дофинансиране от Община Бургас. Тя се внася по сметката на УН към ОДК - Бургас след оповестяване на резултатите.
IBAN: BG98BPBI79371020896601.
Основание за заплащане: Такса за Лятна IT академия, трите имена на ученика /студента/, а за възпитаници под 16 година и имената на родителя на съответния възпитаник.
На 26 юли 2019 година ще се организира публично закриване на IT академията в Община Бургас. Ще бъдат връчени грамоти за присъединяване за съответния приключен курс на образование от кмета Димитър Николов, както и удостоверения от Университет " Проф. Д-р Асен Златаров " и БСУ. За навършилите 16 години удостоверението може да послужи и за упражняване на уменията по специалността в лицензирани компании с сходен предмет на активност и използвана среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР