Бургас. Председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание доктор

...
Бургас. Председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание доктор
Коментари Харесай

Двама световноизвестни математици изнасят лекции в Бургас

Бургас. Председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо съревнование лекар Вен Хсиен Сун и Ренард Ерик Чуа от Филипините идват в Бургас, с цел да водят профилиран курс по математика с практическа устременост. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Двамата математици ще преподават в четири бургаски учебни заведения - Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, ППМГ " Акад. Никола Обрешков ", ОУ " Александър Георгиев - Коджакафалията " и Професионалната гимназия по механотехника и електроника.
Доктор Вен Хсиен Сун и Ренард Чуа идват в Бургас по покана на кмета Димитър Николов. По време на двуседмичния си престой те ще проведат и семинар за учители. Неговата цел е да бъдат показани актуалните способи в образованието и обмяна на положителни практики в преподаването по математика.
Това е следващото посещаване на лекар Сун в Бургас. Миналата година той бе в морския град по време на Международното математическо съревнование, което събра най-хубавите математици от целия свят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР