Бургас. Поставили сме си за цел да създадем местни центрове

...
Бургас. Поставили сме си за цел да създадем местни центрове
Коментари Харесай

Севдалина Турманова, зам. областен управител на Бургас: Поставили сме си за цел да създадем местни центрове за проектиране, внедряване и изпитване на интегрираната технология за аквапоника

Бургас. Поставили сме си за цел да създадем локални центрове за планиране, внедряване и изпитване на интегрираната технология за аквапоника. Това сподели зам. регионалният шеф на Бургас Севдалина Турманова по време на конференция на тематика „ Да мислим екологично за бъдещето “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Освен действия, свързани с аквапоника, ще заложим и на потребление на морските запаси за по-добър живот и за привличане на локалната инициативна рибарска груба, която е основана на територията на област Бургас, и ще бъде привлечена за осъществяване на научните ни проучвания “, добави Турманова.
По думите й са планувани действия по връзка и разпространяване на резултатите, изцяло ръководство на плана, като координацията му се основава на концепцията за основаване на една платформа от общественост и от доста заинтригувани страни. „ Аквапоника съставлява композиция от думите аквакултура и хидропоника и тези аквафонични системи са форма на рециркулация, рециркулираща хидропоника, която да възпроизвежда биологичните процеси и биологичните цикли на водоемите на земята “, посочи Турманова. Тя съобщи, че се смята, че аквапоника е устойчива система с следена околна среда, в която биологично ще се усвояват отпадъчните субстанции на отглежданите риби, като ще се икономисват запаси и чиста питейна вода и въздействието на отпадъците върху околната среда ще бъде минимизирано.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР