Бургас посрещна първия чартър за летния сезон. 189 туристи пристигнаха

...
Бургас посрещна първия чартър за летния сезон. 189 туристи пристигнаха
Коментари Харесай

Бургас посрещна първия чартър с туристи за сезона

Бургас посрещна първия чартър за летния сезон. 189 туристи дойдоха с полет от Амстердам, с цел да почиват по Южното Черноморие.

Пасажерите бяха посрещнати от министъра на туризма Николина Ангелкова, кмета на Бургас Димитър Николов, шефа на Летище Бургас Георги Чипилски и туроператорски компании.

"Надяваме се с тези 35 евро дотация, която гласувахме, да разтеглим полетната стратегия. Тя към този момент е разширена до октомври и се надявам със спазването на ограниченията и обстоятелството, че в Бургас хората с контакт до Ковид - 19 са под 1 %, ще успеем да осъществяваме един, въпреки и къс, летен сезон ", сподели министър Николина Ангелкова.

Кметът Димитър Николов съобщи, че Община Бургас продължава да работи интензивно за облекчение на процедурите за привличането на повече туристи.

"Следващите полети са на следващия ден. Четири са от Германия, директно по-късно стартират от Чехия, Словакия, Словения и мисля че към този момент влизаме в естествен режим на идване. Преди малко получихме поддръжка от Министерството на туризма. В понеделник ще внеса до Външното министерство писмо от Бургас за това, че повече от 30 % от туристите в нашия район са отвън Европейския съюз, да отпаднат рестриктивните мерки за 14-дневна карантина за съветски туристи и тези, които са отвън Европейския съюз. Така ще може да поемаме полетите от страните от някогашния соцлагер, които не попадат в листата на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вид е да получим компенсиране, поради невъзможността да одобряваме такива туристи ", съобщи Николов

Церемонията по посрещането на туристите мина съгласно старите български обичаи. Всеки от гостите получи подарък български сувенири и алена роза, знак на страната ни.

От туроператорската компания, която провежда полета от Амстердам до Бургас, дефинират Южното Черноморие като надеждна и добра дестинация.

"Повече от три месеца не успявахме да пътуваме до нито една дестинация и за нас е същинска наслада, че първият ни полет е точно до България. Радвам се, тъй като България е една от най-важните ни дестинации и всички места за този полет бяха запълнени. Всички идващи туристи са авансово инструктирани да съблюдават локалните протоколи за сигурност, тъй че при взаимно доверие не би трябвало да има проблеми ", съобщи представител на туроператорската компания.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР