Бургас. Подготовката за акцията по изпомпване на мазута от потъналия

...
Бургас. Подготовката за акцията по изпомпване на мазута от потъналия
Коментари Харесай

Кап. Живко Петров, „Морска администрация“ – Бургас: Подготовката за акцията по изпомпване на мазута от потъналия край Созопол кораб е почти завършена

Бургас. Подготовката за акцията по изпомпване на мазута от потъналия край Созопол транспортен съд е в ход. Това сподели пред публицисти кап. Живко Петров, шеф на „ Морска администрация “ – Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Оборудването към този момент е тук – водолазен транспортен съд, две барокамери, складови стопанства с бутилки, т. е. - цялото водолазно съоръжение. Отделно корабът „ Русалка “, който ще събира изваденото количество е вътре. Така че, подготовката е съвсем приключена. За страдание времето не разрешава действителни водолазни интервенции. При първа опция водолазите ще стартират действителното втурване под вода “, уточни още Петров.
По думите му технологията ще бъде продупчване на отвори и изпомпване. „ Ще има и уточняващи моменти преди започване на акцията, защото корабът е 100-годишен и не е ясно цялостното му градивно положение, не разполагаме с подробни чертежи. Технологията също ще бъде конкретизирана в процеса на работа “, посочи кап. Петров.
Според него би трябвало да се пази и корабът, първо поради сигурността на водолазите, и второ, с цел да не се получи изтичане на замърсител, а също така е значимо този транспортен съд да бъде непокътнат като водолазна атракция и като археологическа находка.
Мария Георгиева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР