Бургас. По случай десетгодишнината от създаването си единственият в България

...
Бургас. По случай десетгодишнината от създаването си единственият в България
Коментари Харесай

Центърът за млади таланти в Бургас ще отбележи 10-та си годишнина с награждаване на 23 юни

Бургас. По случай десетгодишнината от основаването си единственият в България център за работа с млади гении в град Бургас ще награди своите най-изявени ученици. Това оповестиха от Центъра за млади гении в града, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Официалното събитие ще се състои на 23 юни т.г. (сряда), от 18.00 часа в Културен дом НХК.

" Основната активност на Центъра за млади гении е откриването и развиването на дарбите и ползите на децата и младежите както посредством изпреварващо и надграждащо обучение, по този начин и посредством разпределяне на самостоятелни награди и стипендии. Тази година надарената художничка Елена Мазнева и един от най-хубавите дребни международни математематици Лъчезар Томов ще получат парични награди, осигуряващи им късмет за участия и нови изяви в интернационалните конгреси в определените от тях области. Други три надарени деца ще получат опция за гратис образование в Центъра през новата образователна 2021/2022 г ", показват от Центъра.

По време на събитието ще бъдат наградени и финалистите от третия и уникален математически шампионат „ Многознайко “ за деца от предучилищна възраст. Малките математици ще получат медали и грамоти за отличното си показване в надпреварата, а уредниците са планували за тях и лакомства, обезпечени от сладкарница „ Захаро “, Бургас.

Награди ще бъдат раздадени и на най- изявените възпитаници в областта на информатиката от VI-тата регионална олимпиада по информатика, а наградният фонд за тях е обезпечен от ТехноЛогика ЕАД.

" Празникът ще премине под магията на националната музика с осъществяванията на детска фолклорна групировка „ Зеленика “ към Център за млади гении с началник Мария Маркова Халачева, а възпитаниците на театрално студио „ Homo ludens ”, с началник Симеон Димитров, ще покажат на феновете, че с готовност, изпитание и гений може да се реализира доста за малко време и макар пандемията. Младите фешън дизайнерки от плана по фешън дизайн „ Дебют “ ще покажат стайлинг трендовете през своя тийнейджърски взор в фешън ревю на тематика “Street moda ”. Юбилейното празненство ще приключи с втората независима галерия на Елена Мазнева, дълготраен ученик и стипендиант на Център за млади гении. Картините от изложбата „ Сродни “ ще могат да се закупят благотворително, а средствата ще бъдат употребявани за продължение на образованието на младата художничка ", допълват уредниците.

Събитето е с вход „ свободен “, екипът кани всички поданици и посетители на града на Празника на гения.

„ Подкрепата на гения и изявите на децата ни са извънредно значими и скъпи за бъдещето на България. От нашето „ през днешния ден “ зависи общото ни „ на следващия ден “. Благодарим на всички наши сътрудници, съидейници и положителни хора, които не са безразлични и ни оказват помощ към този момент 10 години да реализираме сполучливо идеята си “, съобщи Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ и създател на Център за млади гении в Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР