Бургас. Петима заслужили жители на града получават званието Почетен гражданин

...
Бургас. Петима заслужили жители на града получават званието Почетен гражданин
Коментари Харесай

Костантин Луков, председател на Общински съвет – Бургас: Петима заслужили жители на града получават званието „Почетен гражданин на Бургас“

Бургас. Петима заслужили поданици на града получават званието „ Почетен жител на Бургас “. Това сподели Костантин Луков, ръководител на Общински съвет – Бургас, по време на празничната сесия на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Той добави, че това са: архитектът Рикардо Тоскани, който получава званието посмъртно; артистът Мустафа Чаушев; доайенът на туризма в България Петър Дойчев, архитектът Константин Коцев, скулптурът Никола Станчев, докторът по философия Стойчо Кьосев.
„ Мустафа Чаушев е един от най-популярните и обичани артисти, любим на генерации българи. Изнесъл е хиляди концерти в България и доста други страни по света “, добави Луков. Той означи, че на октомврийската сесия на Общинския съвет е взето решение със званието да бъде почетен също по този начин Петър Дойчев, чийто принос е обвързван с построяването и ръководството на огромни комплекси по Българското Черноморие, както и за образованието и подготовката на фрагменти в региона на туризма в България. „ Архитект Константин Коцев заслужава почетното звание на града, защото, дружно с многочислените градоустройствени разработки, е създател и на планове за голям брой жилищни здания в Бургас, измежду които е най-дългият в България – бл. 55 в ж.к. „ Славейков “, уточни още Луков.
Председателят на Общинския съвет връчи почетно звание и на статуя Никола Станчев. „ Той е съдействал за обогатяване на градския пейзаж в Бургас. Автор е доста монументални произведения в града като входния знак на Бургас, пластичната комбинация „ Представлението стартира “, монумент на поета Христо Фотев, скулптурната група „ Момчето, което приказва с птици “ и други “, добави Луков. Според него приносът на доктора по философия Стойчо Кьосев за развиването на Бургас се крие във образуване и уверено отстояване на концепцията за основаване на Бургаски свободен университет. „ Безспорен водач е за учредяването на университета посредством многочислени цивилен начинания, митинги и манифестации “, сподели още Луков и добави, че на днешната празнична общинска сесия отличени с орден на Община Бургас за професионални триумфи са стоматологът Анна Караиванова и здравната сестра Радостина Димитрова. „ Почетна значка на Община Бургас във връзка спасяването на жена от удавяне в Черно море получават Стефан Петров, Иво Иванов и Бисер Русинов “, означи ръководителят.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР