Бургас. Песента Заклинание, изпълнена от Кристина Дончева и вокален ансамбъл

...
Бургас. Песента Заклинание, изпълнена от Кристина Дончева и вокален ансамбъл
Коментари Харесай

Песента Заклинание, изпълнена от Кристина Дончева и вокален ансамбъл „Фортисимо”, е големият победител на конкурса Бургас и морето 2021

Бургас. Песента „ Заклинание ”, изпълнена от Кристина Дончева и вокален отбор „ Фортисимо ”, сграбчи нощес първата премия на журито и стана любим на публиката на тазгодишното издание на фестивала за нова българска ария „ Бургас и морето ”. Това оповестиха от Общината . Хитовата ария е по музика на младия композитор Петър Алексиев, аранжимент на Петър Алексиев и Алекс Нушев и по текст на Ивайло Вълчев. Наградите връчиха обичаният дует братя Аргирови и заместник-кметът на Община Бургас Диана Саватева.

Две песни на композиторът Светослав Лобошки заеха второто и третото място, съгласно журито на състезанието – „ Всичко в е море ” в осъществяване на Вили Русева и текст на Ники Комедвенска и „ Животът ни е сцена ”, изпълнена от Георги Дюлгеров и Гергана Великова, която сграбчи и второ място на публиката.

Трета съгласно публиката и слушателите стана песента „ Откривам те ”, която е последната написана ария от обичаната от българската аудитория Ваня Костова, в осъществяване на Боян Михайлов, аранжимент Алекс Нушев и текст Пламен Бочев.

Фестивалът стартира с минута безмълвие в памет на огромната певица Ваня Костова.

Песента " Ти мое море " с реализатор Мария Гогушева взе първия приз, основан на името на бургаския бард и музикант Пламен Ставрев от Фондация " Благотворителност и състрадание ".

За поредна година в. " Черноморски фар " отличи за най-хубав текста на песента " Писмо в бутилка " с създател Яна Вълчева, изпълнена от Силвия Колева.

На концерта измежду публиката беше и текстописецът и безгрижник Иван Тенев, който тази година навършва 70 години и 40 години от първото си наличие на сцената на " Бургас и морето ".

Светослав и Благовест от обичания български дует братя Аргирови зарадваха публиката в Летния спектакъл на Бургас с рецитал на обичаните шлагери на дуета. Те бяха и част от журито,заедно с журналистът Кирил Вълчев, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев и Атанас Стоянов, прочут още като Наско – водещият на „ Любими песни за обичани хора “ по БГ Радио, който с изключение на като представител на журито, бе и съводещ на музикалното събитие с Драгомир Драганов, правилният другар на „ Бургас и морето “ и създател на забавния сюжет на състезанието.

Тази вечер Летният спектакъл на Бургас още веднъж ще бъде претъпкан, защото Стефан Диомов и обичани български реализатори ще отдадат респект към огромната и обичана българска певица Ваня Костова, която „..безкрайно далечна и земна ” остави в нас диря.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР