Бургас. Партньорството е изключително важно във всичките ни действия за

...
Бургас. Партньорството е изключително важно във всичките ни действия за
Коментари Харесай

Зам.-министър Амелия Гешева: Партньорството е изключително важно във всичките ни действия за развиване на културната политика, както на национално, така и на регионално и местно ниво

Бургас. Партньорството е извънредно значимо във всичките ни дейности за насърчаване на културната политика, както на национално, по този начин и на районно и локално равнище. Това сподели пред публицисти зам.-министърът на културата Амелия Гешева по време на осведомителната акция по стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Програмата се финансира по линия на финансовия механизъм на европейското икономическо пространство. Има съумели планове, към този момент трансформирали се в положителни практики. Сега сме изправени пред предизвикването на новата стратегия “, добави зам.-мин. Гешева. По думите й в границите на този програмен интервал ще има опция за осъществяване на планове на обща стойност 10 млн. евро. Тя посочи, че програмата ще финансира планове в областта на подобрението на ръководство на културното завещание, за което има обезпечен финансов запас 6.4 млн. евро, като в това направление се чака да се осъществят планове, свързани с дигитализацията на културното завещание.
„ Това е извънредно значимо нещо, към което всички би трябвало да насочим погледа си, както от позиция на запазване на културното завещание, по този начин и от позиция на неговото разпространение посредством опциите на цифровизираното наличие. В рамките на тази мярка ще бъдат подкрепени и планове, които са свързани с новаторско показване на културното завещание, като мярката е извънредно насочена към планове свързани с подобряването на качеството на предоставяните услуги в институциите, които се занимават с опазването и представянето на културното завещание пред обществеността “, разясни зам.-министър Амелия Гешева. Според нея това е доста значимо и изисква обединяване на доста запаси, с цел да може музеите и галериите да се трансфорат в по-привлекателни и гарантиращи запазване на културното завещание места.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР