Бургас отново ще бъде домакин на третия Международен филмов фестивал

...
Бургас отново ще бъде домакин на третия Международен филмов фестивал
Коментари Харесай

Бургас се превръща в столица на киното

Бургас още веднъж ще бъде хазаин на третия Международен кино фестивал в морския град. Филмови дейци, носители на редица влиятелни награди, ще участват персонално и ще предизвикат публиката с последните си произведения. Тазгодишната селекция на фестивала ще бъде маркирана с над 30 заглавия от страните от района. Ще има и кино гледка, която ще показа членовете на интернационалното жури: Пипо Медзапеза, Христо Илиев-Чарли, Вано Бурдули, Павел Кита и  Анна Горанова. Зрителите ще имат опция да вземат участие в селекцията за най-приятната премия - тази на публиката. 
За пръв път тази година формален сътрудник на фестивала ще бъде „ Ню Бояна Филм ”. Най-голямото студиo на Балканите ще връчи на спечелилия в категорията най-хубав пълнометражен филм премията „ Дани Лернер ” в размер на 10 000 евро под формата услуги. Спечелилият наградата ще може да го употребява за своя идващ пълнометражен план.
Тази година на събитието ще бъдат показани и късометражни филми на надарени млади бургаски режисьори, които персонално ще опишат повече онлайн - самодейност, имаща за цел да се трансформира в част от фестивала и да прерасне в естрада на бургаските създатели.


Присъстващите ще се насладят и на други вълнуващи събития. Едно от тях е Сценарната работилница, която ще се организира на остров „ Света Анастасия ” с водещия български сценарист Симеон Венциславов, получил интернационално самопризнание с филмите „ Посоки ” и „ Ага ”. Любителите на късия роман ще имат опция и да участват персонално на срещата с Георги Господинов, който ще гостува с четене и диалог за новата си книга „ Всичките наши тела “. Събититето ще се организира на 26 юли от 19 ч. в Гранд Хотел и СПА Приморец / Grand Hotel & SPA Primoretz.
За първи път в Бургас със своя независима галерия ще гостува Bataki Studio - тандемът Мария Дачева и Христо Дачев. В особено основаната за фестивала експозиция, озаглавена „ Магията на киното в миниатюри ”, ще бъде показано киното зад кадър и магията му в подробност. Изложбата ще бъде открита на 17 юли и ще продължи до края на месеца в изложба „ Г. Баев ”.
Повече информация за събитието може да откриете във Фейсбук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР