Бургас. Отборът на Нефтохимик 2010 спечели купата на България по

...
Бургас. Отборът на Нефтохимик 2010 спечели купата на България по
Коментари Харесай

Бургас: Отборът на Нефтохимик 2010 спечели купата на България по волейбол

Бургас. Отборът на " Нефтохимик 2010 " завоюва купата на България по волейбол
Бургас се утвърди като доминант в мъжкия волейбол у нас, откакто тимът на " Нефтохимик 2010 " победи и с купата на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Шампионите от предишния сезон узакониха правото си да са №1 след 3 победи с по 3:0 гейма на финалния шампионат в Монтана.
Именно домакините, подкрепяни от феновете в претъпканата зала, трябваше да се опълчват на стоманения състав на треньора Найден Найденов, в лицето на Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Учиков, Георги Петров, Николай Къртев, Илия Петков и либеро Теодор Салпаров.
Капитанът и разпределител на бургаския отбор Георги Братоев превъзмогна болката от контузения на четвъртфинала против ЦСКА гален и изигра на високо равнище целия край с " Монтана ". Нашите не оставиха никакъв късмет на домакините, играха волейбол на европейско равнище и закономерно завоюваха обособените елементи с 25:16, 25:23, 25:17.
В предходните две срещи доста успешно се включиха 18-годишният разпределител Димо Димов и диагонала Жани Желязков.
" Наистина огромен триумф. Летящ старт за нашите спортисти с този първи трофей за годината, а инвестицията по частичния ремонт на зала " Младост " изцяло се оправдава. Община Бургас ще продължи да оказва помощ на всички клубове, както в самостоятелните спортове, по този начин и в груповите. Убеден съм, че " Нефтохимик 2010 " може да направи златен требъл през този сезон. След суперкупата и купата идва ред на шампионската купа. Поздравления за всички в клуба - волейболисти, треньори и ръководители ", съобщи кметът Димитър Николов.
Освен купата, " Нефтохимик 2010 " получи и чек за 15 000 лв. от президента на Професионалната волейболна лига Мина Николова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР