Бургас. От началото на тази година Центърът за подкрепа за

...
Бургас. От началото на тази година Центърът за подкрепа за
Коментари Харесай

Бургас: Центърът за подкрепа за личностното развитие в града ще развива дейности за кариерно ориентиране и консултиране на ученици, родители и граждани

Бургас. От началото на тази година Центърът за поддръжка за личностното развиване в Бургас ще развива действия за кариерно насочване и консултиране на възпитаници, родители и жители. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. Тази активност ще се реализира от петима сертифицирани кариерни консултанти, правили активността и до момента в Център за кариерно насочване – Бургас.
Консултантите ще оказват помощ и поддръжка на възпитаници, изправени пред избора дали да продължат образованието си, или да стартират работа. Те ще бъдат осведомени за профилите, специалностите и специалностите, предлагани в бургаските учебни заведения и настояща информация за пазара на труда.
Със своята активност консултантите ще подкрепят педагогичен съветници, класни ръководители и учители. Те ще реализират самостоятелни съвещания и групови образования, употребявайки разнородни принадлежности: интерактивни извършения, ролеви игри, тренинги за образуване на умения и за взимане на решения, решение на проблеми, образуване на училищен конгреси, екскурзии и полемики по тематични филми.
Час за консултация може да заявите на тел.: 0888 959 755; Бургас ул. „ Райна Княгина “ № 11 или в Националния портал за кариерно насочване на възпитаници: www.orientirane.mon.bg, създаден по план BG051РО001- 4.3.02-0001 „ Система за кариерно насочване в учебното обучение “ на Министерството на образованието и науката.
Услугите по кариерно насочване са налични за всички възпитаници и родители и са изцяло безвъзмездни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР