Бургас. Освен финансовата подкрепа, която осигуряваме, Община Бургас има желание

Бургас. Освен финансовата подкрепа, която осигуряваме, Община Бургас има желание ...

Димитър Николов, кмет на Бургас: Общината има желание да се включи в изграждането на втора противопожарна служба.

Бургас. Освен финансовата подкрепа, която осигуряваме, Община Бургас има желание да се включи в изграждането на втората противопожарна служба. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на официалната церемония за отбелязване на Професионалния празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР – 14 септември, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. „Включително съвсем наскоро успяхме да внесем всички документи за санирането на сградата. Фишът е попълнени и се очаква колегите от Регионалното министерство да си свършат бързо работата. Ще помогнем и за това материалните ви условия на работа да са по-добри“, заяви Николов.
„Ще използвам случая да благодаря за доброто сътрудничество и взаимопомощ с местната власт“, каза още кметът на Бургас и добави, че на града му се е случило всичко – терористични актове, тежки наводнения и пожари, за съжаление - с жертви. „Аз, като кмет, когато служебният ми телефон съобщи за даден инцидент или тежко произшествие, първото нещо е да попитам дали вие сте реагирали и кога сте получили сигнала. Спокоен съм защото съм обеден, защото в Бургас работят изключително добри професионалисти“, посочи Николов.
„Вие първи влизате в огъня и в тежките ситуации, свързани с наводненията и реагирате изключително професионално“, уточни кметът на Бургас. Димитър Николов отправи благодарности към директорът на РДПБЗН Васил Василев и цялото ръководство за добрата колегиалност и административна подкрепа.
Деница ДИМИТРОВА

Източник: focus-news.net