Бургас. Основната задача в новия корпус на Професионалната гимназия по

...
Бургас. Основната задача в новия корпус на Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Основната задача в новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника беше да изградим кабинети на новите специалности

Бургас. Основната задача в новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “ беше да изградим нови образователни кабинети на новите специалности. Това сподели пред публицисти кметът на Бургас Димитър Николов по време на своето посещаване на новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Радвам се, че всичко това е реалност и че тези кабинети са налични. Специалността „ Аудиовизуална техника “ към този момент действа, обзаведена е с апарати. Това учебно заведение дава неповторими благоприятни условия на бургаските деца и аз съм уверен, че с всяка последваща година ползата към учебното заведение ще пораства от ден на ден и повече “, добави Николов. По думите му новите специалности, които са извънредно настоящи в новия софтуерен свят са значими и търсени от младежите и от родителите. „ Тук се учи програмиране, аудиовизуална техника, приложно програмиране, роботика и всичко това, което сега IT компаниите търсят като добре готови фрагменти. Със сигурност можем да кажем, че огромна част от тези деца, в случай че решат могат незабавно да намерят приложение на своите познания в IT компаниите в Бургас “, съобщи кметът Димитър Николов.
„ Това, което сега се вижда, е една прелестна и модерна база. Кабинетите са с съвсем ново съоръжение, а цялостната концепция породи, когато извън откривахме игрището, което беше по трансграничен план. С общите старания и на общината ще бъдем все по този начин настоящо със съвремието “, сподели шефът на учебното заведение Коста Папазов. По думите му Бургас е център за образование на IT експерти, България е разграничена на 4 центъра и Бургас е един от тях.
Кметът Димитър Николов разясни, че гимназията е лицензирана за това образование и че тук идват деца от Ямбол, Сливен, Шумен, Варна. „ Всяка събота и неделя повече от 200 курсисти с преподаватели по програмиране тук в този корпус и това учебно заведение се образоват изцяло гратис по тази национална стратегия “, посочи кметът.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР