Бургас. Осмият турнир по конен спорт за Купата на Бургас

...
Бургас. Осмият турнир по конен спорт за Купата на Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Осмият турнир по конен спорт за Купата на Бургас ще се проведе на 17 и 18 август

Бургас. Осмият шампионат по конен спорт за Купата на Бургас ще се организира на 17 и 18 август. Това сподели на конференция Веселина Деведжиева, шеф на отдел „ Спорт, предварителни защити и юношески действия “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .
На събитието участваха още Теодор Шейтанов, основен секретар на Българската федерация по конен спорт и Христо Георгиева, ръководител на клуб по конен спорт, който е съорганизатор на надпреварата. „ Турнирът е по прескачане на затруднение. Това е най-масовата и най-атрактивната дисциплинираност, а Община Бургас оказва поддръжка за провеждането ѝ през всичките 8 години на надпреварата. То се е трансформирало като едно от най-очакваните за състезателите по конен спорт от цялата страна. Очакват се по близо 200 старта дневно, а конете, които ще взе участие, са повече от 120 “, сподели Теодор Шейтанов. По думите му Бургас е показан от 3 клуба, а общо в надпреварата присъединяване ще вземат са 24 клуба. Най-малките участници ще се показват в конкуренция с понита и ще бъдат сред 6 и 9 години, като присъединяване ще вземе и първият държавен първенец и първият повторен първенец в страната Елиза Чолакова с понито Олаф.
Официалното разкриване ще бъде в петък (17 август) сред 18.30 и 19.00 часа, а специфичен посетител на 18 август ще бъде рок певицата Милена Славова. Награденият фонд от 16 000 лв. е обезпечен от Община Бургас, а входът е свободен.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР