Бургас. Окръжната прокуратура поиска постоянен арест за мъжа, обвинен в

...
Бургас. Окръжната прокуратура поиска постоянен арест за мъжа, обвинен в
Коментари Харесай

Бургас: Окръжната прокуратура поиска постоянен арест за мъжа, обвинен в притежание на 90 кг марихуана и отглеждане на коноп

Бургас. Окръжната прокуратура изиска непрекъснат арест за мъжа, упрекнат в владеене на 90 кг марихуана. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас . Тодор С. е упрекнат за това, че на 8 юли 2019 година в сграда, ситуирана в парцел в землището на с. Бата, обл. Бургас, без съответно позволение държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции в огромни размери - 90 кг коноп (канабис, марихуана), във тип на суха тревна маса.
Той е упрекнат и за това, че на неустановена дата през месец май 2019 година в горепосочения аграрен парцел е засял и до 8 юли 2019 година отглеждал 193 броя растения от рода на конопа с височина от 0.70 метра до 1.60 метра в нарушаване на закона.
Подробности по разкриването и следствието на случая, и за повдигнатите обвинявания, оповестиха пред медиите госпожа Йовита Григорова – зам. апелативен прокурор и представител при Апелативна прокуратура – Бургас, господин Георги Чинев – административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас и Старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.
Прокурор Чинев заяви, че обвиненото лице е на 57-годишна възраст и е от град Бургас. Той подчертава върху цената на откритата суха листна маса, възлизаща на 540 000 лв. по цени на съдопроизводството. Прокурор Чинев сподели още, че сухата тревна маса е открита в сграда, а в поземления парцел, който е прилежаща част към постройката, са открити и още 193 растения, като единствено тяхното тегло възлиза на почти 130 кг. Растенията са доста добре подредени със спазени отстояния, което сочи на целеустремено, съзнателно и умишлено развъждане, с цел да дадат добра годишна продукция, добави прокурор Чинев. По думите му откритото количество наркотично вещество е най- огромното за територията на Област Бургас от началото на 2019 година.
По първото обвиняване законът планува глоба „ Лишаване от независимост “ от 3 до 12 години и „ санкция “ от 10 000 до 50 000 лв.. По второто обвиняване законовата глоба е „ Лишаване от независимост “ до 2 до 5 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..
Старши комисар Калоянов заяви, че насажденията от канабис са открити в парцел, представляващ двор и солидна сграда, който е притежаван от обвинения. В него е построена поливна система за растенията. Откритата суха тревна маса пък е съхранявана в разнообразни съдове – бидони, кашони, имало е и вакуумирани в пакет. Обвиняемият е открит и арестуван в развой на поливане на растенията. Той не е престъпно проявен или осъждан и е заявил, че е аграрни производител. Старши комисар Калоянов добави, че работата по случая продължава с изясняване на спомагателни обстоятелства и условия, като все още текат освен процесуални и следствени, само че и оперативно-издирвателни дейности в посока на откриване на други лица, съпричастни към незаконните действия.
Прокурор Чинев добави, че Окръжна прокуратура – Бургас ще бъде непоколебима и поредна при закононарушения с предмет наркотични субстанции, както прокурорите ще работят в границите на закона, само че и съгласно цялата негова суровост. Той подчертава и върху общественото измерение на интервенцията, а точно, че толкоз огромно количество наркотично вещество няма да доближи до пазара.
Присъстващите на брифинга още веднъж подчертаха, че незабавната акция е вследствие на отличното взаимоотношение сред прокуратурата и полицията в Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР