Бургас. Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане

...
Бургас. Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Окръжен съд – Бургас задържа под стража обвиняем за производство с цел разпространение на наркотични вещества

Бургас. Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Димитър К. Това оповестиха от Окръжен съд - Бургас . На 6 декември т.г. на Димитър К. е предявено разпореждане за привличането му като обвинен в осъществени на 19 август т.г. в гр. Бургас, в дома му в гр. Бургас, при изискванията на рисков рецидив, две закононарушения - по член 354а, алинея 2, т. 4, вр.ал. 1, изр. първо, предл. 1 и 4, вр. член 29, алинея 1, б..а “ и “б “ Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 2, изр. 2, т. 4, вр. алинея 1, изр. второ, във вр. с изр. първо, прочие 4 от Наказателен кодекс, вр. член 29, алинея 1, б. “а “ и “б “ Наказателен кодекс.

Димитър К. е притеглен като обвинен за това, че на 19.08.2021 година, в дома си в гр. Бургас, при изискванията на рисков рецидив, без съответно позволение, създал за разпространяване високорисково наркотично вещество - представляващо кристално вещество –метаамфетамин, с общо чисто тегло 7,421 гр. и по-късно държал в жилището същото високорисково наркотично вещество, за неговото разпространяване.

Димитър К. е обвинен и за това, че на същата дата и място, при изискванията действителна цялост с горепосоченото закононарушение, при изискванията на рисков рецидив, без съответно позволение държал прекурсори, уреди и материали за произвеждане на наркотични субстанции.
И двете закононарушения са наказуеми с „ Лишаване от независимост “ от 5 години до 15 години и с Глоба от 20 000 до 100 000 лева и всяко от тях се явява тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона.

От събраните по делото доказателства актуалният правосъден състав направи едно рационално съмнение за опцията обвиненият да е създател на действията, за които му е повдигнато обвиняване. На Димитър К. е повдигнато обвиняване за действия, осъществени при рисков рецидив, по каквото обвиняване действителната заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение се допуска, в случай че от доказателствата не се открива противното. Видно от справката за съдимост Димитър К. е бил осъждан с 11 правосъдни акта за закононарушения, преобладаващите от които са такива по член 345а от Наказателен кодекс. Разследваната активност по актуалното наказателно произвеждане е осъществена по-малко от година откакто обвиненият на 09.12.2020 година е изтърпял общо наказване от четири години „ Лишаване от независимост “ за други две закононарушения, още веднъж по чл.354а, ал.3 и ал.1 от Наказателен кодекс. „ Обремененото правосъдно минало на обвинения, типа на осъществените до датата на актуалното действие закононарушения, неналичието на корекционно влияние след ангажираната към този момент наказателна принуда и късия период на подновяването на престъпната активност, не слагат под подозрение одобрените незаконни привички на обвинения, правещи заплахата от осъществяване на ново закононарушение изцяло действителна “ счете в претекстовете си Бургаският областен съд.

По делото липсват доказателства Димитър К. да е обявяван за търсене. Липсват доказателства и за повода за неявяването на обвинения пред досъдебния орган на избраната дата за привличането му в това му качество. Тези условия обаче не опровергават наличието на посочената нагоре заплаха.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР