Бургас. Около 20 души бяха блокирали движението на разклона за

...
Бургас. Около 20 души бяха блокирали движението на разклона за
Коментари Харесай

Илиян Янчев, кмет на Малко Търново: Около 20 души бяха блокирали движението на разклона за село Стоилово, пътят вече е отворен

Бургас. Около 20 души бяха блокирали придвижването на разклона за село Стоилово, пътят към този момент е отворен. Това сподели за Радио " Фокус " - Бургас кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев. Според него платното е било затворено за към 10 минути от 5 коли, а след намесата му пътят още веднъж е освободен за придвижване. " Отидох на място, там беше моят предходен конкурент - Владимир Павлов, дружно с към двадесетина души, които са от Ямбол, доколкото разбрах. Викаха " Оставка! ". Обясних им, че това са непотребни неща, само че всеки има право на виждане ", уточни още кметът Янчев. Според него задачата на митинга е била по-скоро медийно внимание. Поводът за недоволството бе против вероятно създаване на лагери за мигранти.
" Фокус " напомня : Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че не се планува построяването на нови бежански лагери. Заявката пристигна от зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов. Той разясни, че публичната поръчка е за подготовка на площадки за краткотрайни спешни центрове от затворен вид тогава, когато е налице значително нарастване на миграционен напън. " Това е в резултат на признат през 2016 година План на Министерски съвет за дейности при пораждане на изключителна обстановка при положение на нарастване на миграционен напън по границата на България с Турция. Тези площадки ще бъдат пуснати в употреба единствено тогава, когато е налице подобен миграционен напън и тогава, когато този проект бъде задействан. Това става с решение на Министерски съвет, а проектът се задейства след оценка на ситуацията и решение за активиране на проекта ", изясни през вчерашния ден Ципов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР