Бургас. Очаква ни по-вероломна вълна, делта вариантът се разпространява 60%

...
Бургас. Очаква ни по-вероломна вълна, делта вариантът се разпространява 60%
Коментари Харесай

Д-р Георги Паздеров, РЗИ – Бургас: Очаква ни по-вероломна вълна, делта вариантът се разпространява 60% по-бързо

Бургас. Очаква ни по-вероломна вълна, делта разновидността се популяризира 60% по-бързо. Това заяви доктор Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) – Бургас, по време на съвещанието на Областния спешен щаб, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .

„ Сега следва една още по-вероломна вълна. Делта разновидността, който е засечен и в Бургас, е нов и ще бъде доминантен. Той се популяризира 60% по-бързо и визира най-вече младото потомство – до 18-годишните и хората на възраст от 20 до 40 години “, уточни доктор Паздеров.

Към момента общо 4 области са в жълтата зона на разпространяване на Коронавирус -19, измежду които Бургас е преди всичко - има 30.8 случая на 100 000 души население за последните 14 дни.

„ Данните за хода на пандемията сочат, че успяхме да се оправим с първата вълна и то много сполучливо, за разлика от цяла Европа. Втората и третата вълна за региона бяха доста тежки. През месец декември на м.г. имахме 800 случая на 100 000 души население, а през март – 1000 случая на 100 000 души население “, напомни шефът на РЗИ – Бургас.

Към днешна дата доказаните случаи от началото на пандемията в региона са 27 581. Общо имунизираните са 116 000, а тези с сложена 2-ра доза са 56 531. Близо 20% от популацията е с най-малко една сложена доза, което значи, че региона е в първата шестица по брой имунизирани.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР