Бургас. Общинските съветници приеха декларация за ограничаване посегателствата върху социалните

...
Бургас. Общинските съветници приеха декларация за ограничаване посегателствата върху социалните
Коментари Харесай

Бургас: Общинските съветници приеха декларация за ограничаване посегателствата върху социалните работници

Бургас. Общинските съветници одобриха декларация за ограничение похищенията върху обществените служащи, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Предложението е на групата на ГЕРБ. Причината - побоят над обществен служащ, работещ в офиса на Агенция „ Социално подкрепяне “ в кв. „ Победа “ от ромка, майка на 6 деца. Д-р Антонио Душепеев напомни, че експанзията от страна на ромката е била поради отпущането на еднократна помощ в размер на 250 лв. за първокласник, която е трябвало да върне на страната, защото едно от децата й не е посещавало учебно заведение. Нападната жена е с 13 години стаж в системата за общественото подкрепяне. Тя е получила удари по главата и по тялото, като от изваденото здравно удостоверение излиза наяве, че е претърпяла и други увреждания. В момента на действието е участвал мъж, който е съумял да помогне на потърпевшата, като е извикал екип на Бърза помощ.
„ Ние, общинските съветници от ГЕРБ, не можем да останем безучастни към този случай и изрично го осъждаме. Призоваваме представителите на Министерството на труда и обществената политика и Министерство на вътрешните работи да намерят механизъм, с който сходни дейности да бъдат лимитирани и премахнати. Факт е, че чиновниците в Агенцията за обществено подкрепяне в бургаския кв. „ Победа “ работят под стрес от физическа кавга. Скандалите и заканите са ежедневие в работния им развой. В същото време обществото изисква от тези чиновници да си правят отговорностите съзнателно и да упражняват непоколебим надзор в областта на общественото подкрепяне. За да се случи това, би трябвало да се вземат незабавни ограничения за възстановяване изискванията на работа на чиновниците, като на първо място бъде обезпечена тяхната сигурност “, се споделя в декларацията, показана от доктор Душепеев. Съветниците от НФСБ поддържаха декларацията, само че Георги Дражев съобщи, че желае да чуе съответните ограничения. „ В кв. „ Победа “ живеят хора, без да съблюдават законите на Република България, без да заплащат налози - хиляди хора. Те получават помощи и мислят, че са недосегаеми и безнаказани и по тази причина си разрешават да протягат ръка. Искам ограничения от огромната група на ГЕРБ, защото удрям камбаната в този Общински съвет към този момент години наред, че това нещо ще ескалира и ще докара до тъкмо такива случаи. Затова апелите са хубаво нещо, само че желая съответни ограничения. Искам проверка на кв. „ Победа “ и на всички цигански гета, с която да забележим кой живее законно и кой не, какъв брой са постройките, какъв брой са помощите, какъв брой са налозите, таксите, какъв брой заплащат тези хора наем “, съобщи Дражев.
От своя страна доктор Душепеев сподели, че с декларацията се приканват представителите на отрасловите министерства. Той напомни, че това не са общински чиновници. „ Така че не можем да желаеме от Общински съвет - Бургас да вземе съответни ограничения “, сподели доктор Душепеев. От Българска социалистическа партия не поддържат формата на принуждение и ще поддържат декларацията, в случай че бъде променено наименованието й - да е от името на целия общински съвет, а освен на ГЕРБ. Калояна Живкова разясни, че след приемането й декларацията ще бъде от името на Общински съвет - Бургас. От Движение за права и свободи също ще поддържат декларацията. „ Но дано да не приказваме с езика на омразата. Проведохме среща с живеещите в кв. „ Победа “ и видяхме, че някои институции в действителност не си правят работата. Защитихме нападната госпожа от общественото подкрепяне. Пришълците да си потеглят, където би трябвало, само че тези, които си заплащат налозите, дано да живеят като жители на град Бургас. С тези нападки и с езика на омразата нищо няма да реализираме “, сподели общинският консултант Шерафет Мехмед.
След гласоподаване общинските съветници одобриха декларацията.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР