Бургас. Общината има трима нови заместник-кметове. Това съобщиха от пресцентъра

...
Бургас. Общината има трима нови заместник-кметове. Това съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Община Бургас представи трима нови заместник-кметове

Бургас. Общината има трима нови заместник-кметове. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Весна Балтина ще дава отговор за „ Стратегическо обмисляне, цифрови политики, екология и акомодация към изменението на климата “, Диана Саватева за „ Култура, туризъм и спорт “, а Йорданка Ананиева за „ Хуманитарни действия и юношески политики “.

Весна Балтина е магистър по банково дело. Специализирала е финанси и кредитен разбор в Международния банков институт - Лондон. Има двадесет годишна професионална кариера във финансовата сферата. От 2017- та година е част от екипа на Община Бургас като специалист в дирекция „ Европейски политики и стратегии “ с съществени отговорности в подготовката на финансови модели, бизнес проекти и финансови разбори. Участвала е в създаването и осъществяването на планове по разнообразни интернационалните и национални стратегии. Владее британски и съветски език. Основните отговорности на Балтина ще бъдат свързани с осъществяване и довеждане докрай на утвърдените в сегашния програмен интервал планове, както и със стратегическото обмисляне за новия програмен интервал. Тя ще дава отговор и за екологичните политики на Община Бургас, и акомодацията към измененията на климата.

Диана Саватева е приключила българска лингвистика, дълготраен публицист, сътрудник и виновен редактор във вестник „ 24 часа “, депутат и заместител ръководител на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателско сдружение Бургас и създател на две поетични книги. Била е хоноруван учител в БСУ.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов благодари за усилената и сполучлива работа на досегашните заместител кметове Руска Бояджиева - „ Европейски политики и околна среда “ и доктор „ Лорис Мануелян, който отговаряше за „ Здравеопазване, обществени действия и спорт “. И двамата се отдръпват от до момента заеманите постове, акцентирайки персонални претекстове и ще извършват отговорностите си до края на ноември.

Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет нова конструкция на Община Бургас, съобразена с новите трендове в ръководството на градовете.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР