Бургас. Община Поморие и Районното управление на МВР отчетоха най-успешния

...
Бургас. Община Поморие и Районното управление на МВР отчетоха най-успешния
Коментари Харесай

Бургас: Община Поморие и Районното управление на МВР отчетоха най-успешния туристически сезон по отношение на сигурност и спокойствие

Бургас. Община Поморие и Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи регистрираха най-успешния туристически сезон във връзка с сигурност и успокоение. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . „ Според критериите, по които се дефинира активността на Министерство на вътрешните работи структурите, за Поморие миналият летен сезон 2018 бе един от най-успешните досега. За месеците юни, юли и август отчетохме доста положителни индикатори във връзка с противопоставяне на престъпността, само че и по отношение на опазването на публичния ред. Анализът ни сподели, че принос за това има на първо място „ умната ” система за видеонаблюдение, обезпечена от Община Поморие при започване на сезона, както и дареният електронен анализатор, улавящ съществуването на осем наркотични субстанции в човешкия организъм “, заяви през днешния ден началникът на полицията в Поморие гл. контрольор Георги Куцаров пред представители на туристическия отрасъл в Общината.
Срещата бе инициирана от кмета Иван Алексиев, точно с цел да бъдат регистрирани резултатите от миналия летен сезон и да се обсъдят главните цели за сезон 2019. Въпреки по-големия брой туристи през 2018 година, гл. контрольор Георги Куцаров акцентира, че при взаимните инспекции с РЗИ-Бургас на територията на общината още веднъж не е регистриран нито един действителен сигнал за нарушение на нощната тишина. Благодарение на актуалното съоръжение и разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас доста е намалял и броят на пътните транспортни катастрофи както с материални вреди, по този начин и с потърпевши лица. „ Цифрите приказват – Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие. Водени от нашия образец, към този момент доста общини започнаха да построяват такова видеонаблюдение, с цел да създадем един общ център за сигурност. Вярвам, че това е пътят – съвременни технологии, непоколебим надзор и положително взаимоотношение сред службите. Следващата стъпка е надграждане и внедряване на системата Smart City ”, сподели кметът Иван Алексиев в края на срещата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР