Бургас. Община Бургас организира Никулденското градче в градинката до Часовника

...
Бургас. Община Бургас организира Никулденското градче в градинката до Часовника
Коментари Харесай

Бургас: Общината организира Никулденското градче на 6 декември

Бургас. Община Бургас провежда Никулденското градче в градинката до Часовника за празника на града – 6 декември, оповестиха от пресцентъра на Общината . В пространството ще бъдат показани няколко типа изкуства като литература, музика, танци, балет, спектакъл, изобразително изкуство. Автентични риболовен лодки ще пресъздават типичната атмосфера на празника. Те обаче ще бъдат преобразени като арт пространство, на което ще се показват разнообразни изкуства. В една от тях поданици и посетители ще могат да си вземат книга от бургаски писатели с подпис от създателя. В друга – ще се показва плетене на морски възли.
Художник ще рисува безплатно портрети на посетителите, като ще ги показва като герои на своите шаржове. Танцьори и артисти ще внасят празнично въодушевление от нова, особено направена сцена. За морската атмосфера ще способства огромен транспортен съд, който ще опъне платна зад нея. Рибарска мрежа също ще украси градинката до Часовника.
Колоритни риболовен истории и смешки ще разсмиват гостите на никулденското градче. Вестникарчета ще раздават най-новия брой на обичайния за празника „ Бургаски вестник ". В него всеки жител и посетител на Бургас ще открие забавни обстоятелства за Никулден, честванията и трапезата му, морски, риболовен истории и фотоси, както и всичко по-любопитно, обвързвано с морето. В никулденското градче ще вземат участие танцова школа „ Дюн ”, клуб по спортни танци „ Бургас 75 ”, Семеен кодекс „ Black Style ”, СКА „ Акро-джъмп ”, „ Зумба Бургас с Мария ”, „ Салса клуб 29 ”, детска театрална школа „ Усмивка ”, детска театрална студия „ Арлекин ”, детска вокална школа „ Морски песъчинки ”, вокална група „ Синева ”, детска фолклорна групировка „ Шарени гайтани ”, национален хор „ Трепатлика ”, ФА „ Никола Гинов ”, ФА „ Трите пъти ”, детски танцов отбор „ Звездички ”, танцов отбор „ Зорница ” и други
Програмата за 6 декември ще приключи с огромния никулденски концерт на площад „ Тройката ”. В него ще се включи един от най-популярните модерни български поп реализатори Владимир Ампов - Графа, който ще поздрави бургазлии за празника на града. От сцената на площад „ Тройката ” той ще извърши най-известните си песни като подарък за всички, които честват на площада. В никулденския концерт ще вземе присъединяване и една от най-обичаните от бургазлии певици Тони Димитрова. Част от програмата са и младите гении от НУМСИ „ Панчо Владигеров ”, ПФА „ Странджа ”, хор „ Милка Стоева, Клуб по спортни танци „ Бургас 75 ” и Бургаски духов оркестър.
Водещи на тазгодишния никулденски концерт ще бъдат Мария Силвестър и Ники Станоев.
Кулминацията на празненството ще бъде обичайното запалване на светлините на коледната елха и приказната декорация по основните улици на града. Концертът на 6 декември е с начало 17.30 часа на площад „ Тройката ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР