Бургас. Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект

...
Бургас. Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект
Коментари Харесай

Бургас: Общината предлага нова визия за ул. Алеко Константинов

Бургас. Община Бургас финансира със свои средства изработването на план за цялостно видоизменение на ул. " Алеко Константинов " в централна градска част. Обектът е заложен в финансовата стратегия на новия бюджет за 2019 година, който чака утвърждението на локалния парламент в края на януари. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Преди да се случи практическата реализация на плана, бургазлии имат опцията да изразят своето мнение, да създадат забележка или в допълнение предложение. За задачата пишете до [email protected].
Улица " Алеко Константинов " е в идеалния център на града, граничи със СУ " Кирил и Методий " и площад " Тройката ", само че е в доста неприятно положение. Тази година пристигна и нейният ред за цялостна смяна, като в плана Община Бургас планува замяна на настилките, основаване на нови зелени площи, слагане на пейки, оформяне на кътове за прелестен отдих, монтиране на ново осветяване и видеонаблюдение, слагане на перголи с пълзяща растителност като на " Богориди ", покритие на региона с безжичен интернет. Предложението за новата настилка е да се употребяват главно гранитни павета. По протежението на улицата ще бъдат подредени красиви павилиони от дърво, метал и стъкло, в които бургаските занаятчии да оферират своята ръчно направена продукция. По план би трябвало да се построи и малко арт кафене.
В края на предходната година Община Бургас започва обновлението на редица дребни улички в ЦГЧ, което ще приключи през актуалната 2019-та. Това са " Лермонтов ", " Шипка ", " Отец Паисий ", " Иларион Макариополски ", " Успенска ", " Гео Милев ", " Граф Игнатиев " и " Константин Фотинов ". Целта е градският център да стане още по-приятен за разходка, развлечение, среща с просвета и изкуство. Преобразената " Алеко Константинов " също би трябвало да стане част от новото по-красиво лице на Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР