Бургас. Обновеното пространство при блоковете 92, 93, 94 и 95

...
Бургас. Обновеното пространство при блоковете 92, 93, 94 и 95
Коментари Харесай

Бургас: Общината работи за облагородяването на междублокови пространства в целия град

Бургас. Обновеното пространство при блоковете 92, 93, 94 и 95 в комплекс „ Меден рудник “ е моделът, по който би трябвало да се благоустроят всички междублокови пространства в Бургас. Това сподели при формалното разкриване на приключения обект от програмата за основаване на уравновесена градска среда кметът Димитър Николов, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . „ Сега имаме опция да забележим едно прелестно благоустрояване. Радвам се, че на безвредни настилки децата ще може да прекарват свободното си време, а техните родители и жителите на комплекса ще имат опция да отдъхват интензивно. Имаме създадени планове за още 6 междублокови пространства и сега проектираме за още 8 пространства, които се намират в „ Славейков “, „ Изгрев “, „ Зорница “ и „ Възраждане “, сподели Димитър Николов.
На церемонията участваха още зам.-кметът инж. Чанка Коралска, териториалният шеф Магдалена Манолова, общински съветници, представители на проектантския екип и изпълнителя на строителните действия, деца и възпитатели от ДГ „ Надежда “, както и поданици на „ Меден рудник “.
До месец ще стартира реконструкцията на региона при улиците „ Мария Луиза “ и „ Климент Охридски “. Там, по избор на хората, Община Бургас е планувала построяването на повече паркоместа. Останалата част ще бъде благоустроена, като се планува слагането на повече зеленина за основаването на удобна среда. Обновеното пространство в периметъра на блоковете 92 – 95 ще разреши децата и възпитателите от най-голямата детска градина в комплекса – „ Надежда “, да организират по-разнообразни занимания. В междублоковото пространство са построени две детски площадки, предопределени за възрастови групи от 0 до 3 и от 3 до 12 години, кътове за отдих, тенис маса и игрище за бадминтон. Второстепенни алеи обезпечават бърз достъп от входовете на блоковете до основната алея. Реновирани са стълбите през жилищните блокове, зелените площи са завършени по стандартите за уравновесена градска среда. Поставени са нови пейки, кошчета за боклуци, енергоефективно парково осветяване. Създадени са условия за достъп на хора в неравностойно състояние, внедрени са новаторски решения за оползотворяване на дъждовната вода.
Междублоковите пространства са обвързани посредством прокарването на общ маршрут, преминаващ през всяко едно от тях и сплотяващ в себе си велоалея, алея за ролери и пешеходна алея. Този маршрут е привързан със системата от велоалеи, построена по основните улици към зоната, спирките на градски превоз и към този момент обновените зелени пространства. Той се явява оста, по която се развиват главните действия в пространствата. Обновяването на междублоковото пространство е осъществено по план „ Осигуряване на уравновесена градска среда в ЦГЧ, жк " Възраждане " и жк. " Меден Рудник “ – стадий 1″ е на обща стойност 30 475 379, 31 лева и се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, ДБФП № BG16RFOP001-1.004-0003-C01/04.01.2017.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР