Бургас. Няма извършено престъпление от страна на Бенчо Бенчев. Това

...
Бургас. Няма извършено престъпление от страна на Бенчо Бенчев. Това
Коментари Харесай

Адвокат Ивайло Найденов: Няма извършено престъпление от страна на Бенчо Бенчев, очаквам досъдебното производство да бъде прекратено

Бургас. Няма осъществено закононарушение от страна на Бенчо Бенчев. Това сподели пред публицисти Ивайло Найденов, юрист на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, съобщи репротер на Радио „ Фокус “ - Бургас . Срещу Бенчев са повдигнати две обвинявания - за укривателство и за муниции без позволение.
„ За първото обвиняване в медийното пространство задоволително дълго беше обяснявано, че ще бъде повдигнато такова обвиняване. Даже доколкото си припомням зам.-главният прокурор Гешев преди една седмица сподели, че може би ще бъде повдигнато обвиняване за персонално укривателство. За обвиняването по член 339 от Наказателен кодекс - за държанен на муниции без позволение - не считам, че има доказателства. Най-малкото господин Бенчев има законно притежавано оръжие. Твърди се за едни муниции. Това са боеприпасите за двете оръжия, които има и няма осъществено закононарушение. Но то е по-тежката подготовка. По всяка възможност Прокуратурата е решила, че това би трябвало да повдигне, с цел да може да наложи и възбрана и са се стимулирали, че въз основата на това обвиняване постановат и възбрана за овакантяване рамките на Република България. Аз не виждам господин Бенчев с какво е рисков и какво би трябвало да тормози и за какво се тормози Прокуратурата. Той няма и минимум желание да се укрива. Така че разгадавам, че тази мярка е наложителна и наложителна в сегашния случай “, разяснява Найденов.
„ В последна сметка считам, че страстите ще отминат, защото сега на гърба на нашия предпазен, нашия доверител се упражняват ужасно доста хора. Прокуратурата ще обясни какво се е случило “, сподели още той.
„ По никакъв метод той не е направил действието - обществено укривателство и считам, че ще излязат с един заслужен акт. А то е точно до преустановяване на досъдебното произвеждане. Нека да не слагаме каруцата пред коня, само че персонално аз се надявам, че ще бъдат събрани всички вероятни доказателства, с цел да се почисти името на нашия доверител “, добави Найденов.
На въпроса дали ще може да потвърди, че срещата на Бенчев с Димитър Желязков е нелепа случайност той отговори, че срещата на хората не значи, че е осъществено закононарушение. „ Ако делото влезе в съда, ще се съберат задоволително доказателства и ще се убедите, че няма осъществено закононарушение от страна на господин Бенчев “, съобщи юрист Ивайло Найденов.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР