Бургас. Новата състезателна година по водна топка започна по най-добрия

...
Бургас. Новата състезателна година по водна топка започна по най-добрия
Коментари Харесай

Новата състезателна година по водна топка започна по най-добрия начин за ватерполния Черноморец

Бургас. Новата спортна година по водна топка стартира по най-хубавия метод за ватерполния " Черноморец ". Сезон 2019/2020 беше открит в Бургас с квалификационен шампионат №1 от държавното състезание за юноши U17, който възпитаниците на старши треньора Петър Йонов завоюваха по безапелационен метод. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . На басейна в " Меден рудник " тимът на " Черноморец " завоюва и петте си срещи. Настоящите носители на Купа Бургас от едноименния интернационален шампионат победиха " Локомотив " /Русе/ с 21:14, " Арда 2008 " с 21:8, " Локомотив НН " /Сф/ с 21:6, " Ботев 2000 " /Вр/ с 14:9 и първенеца във възрастта " КПС Варна " с 12:10.
С цялостен актив от 15 точки U17 на " Черноморец " оглави класирането, а тимът си извоюва място във финалната шестица. В Топ 6 не престават вторият " КПС Варна " 12 т. и третият " Ботев 2000 " с 9 т. Групата допълват първите три състава от поток " Б ", които играха в София - " Черно море " - 15 т., " Аква спорт " 9 т. и " Славия " 9 т. След края на срещите в шестицата ще станат ясни тимовете, които ще спорят за медалите в Суперфинала.
За систематизиране на местата от 7-мо до 12-то ще играят: от група " А " това са " Локомотив " /Русе/, " Локомотив НН " и " Арда 2008 ", от група " Б " са " Левски ", бургаският " Нептун " и " Ботев ". Според Петър Йонов спортно-състезателният сезон по водна топка в България започва рано. Това става в миг, в който състезателите не са готови задоволително добре игрово. Освен това с ранното разкриване на държавното състезание се губят контакти с сътрудници, които по същото време организират шампионати, предхождащи шампионатите им. За образец Йонов уточни две от възрастите в клуба. По покана тимът до 15 година ще гостува в Гърция, до момента в който по същото време стартират квалификациите при U13.
Сезонът във водната топка продължава с първи квалификационен шампионат за девойки до 17 година Състезанието е на 16 и 17 ноември във Враца, където " Черноморец " ще взе участие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР