Бургас. Норвежкият, исландският и лихтенщайнският опит във ВЕИ сектора на

...
Бургас. Норвежкият, исландският и лихтенщайнският опит във ВЕИ сектора на
Коментари Харесай

Зам.-министър Жечо Станков: Норвежкият, исландският и лихтенщайнският опит във ВЕИ сектора на енергийната ефективност е бил винаги за пример

Бургас. Норвежкият, исландският и лихтенщайнският опит във ВЕИ бранша на енергийната успеваемост е бил постоянно за образец. Това сподели заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков по време на интернационалната конференция „ По пътя към съвсем нулевоенергийни здания “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ За да бъдат част от икономическото пространство, тези три страни се постанова също да демонстрират своята взаимност. Използваме тази опция да създадем едно необятно портфолио от бъдещите бенефициенти, насоченo към общини, като по никакъв метод няма да изключим никоя община да има опция да кандидатства по програмата “, сподели още Станков.
По думите му по програмата „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост и енергийна сигурност “ ще имат опция да аплайват компании, които също да ползват ограничения за енергийна успеваемост, както и неправителствени организации, които да образоват жители и компании по тематики, свързани с енергийна успеваемост. „ Защото всичките средства, които се вложиха и в жилищните здания, безусловно безплатно на жителите, е належащо в този момент те да имат вероятността и да трансформират метода си на държание, откакто живеят в една по-добра околна среда “, добави заместник-министърът на енергетиката. Според него е значимо да се спомене, че ще бъдат ориентирани средства и към ВиК сдружения, за повишение на енергийната им успеваемост. „ Това от една страна ще им помогне да икономисват средства, които да влагат в инфраструктурата, с цел да могат жителите да се възползват от по-добро качество “, добави Станков.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР