Бургас. Ние сме за икономика, основана на стабилни закони, която

...
Бургас. Ние сме за икономика, основана на стабилни закони, която
Коментари Харесай

Иван Атанасов, КП „Ляв съюз за чиста и свята република“: Ние сме за икономика, основана на стабилни закони, която да стимулира предприемчивостта

Бургас. Ние сме за стопанска система, учредена на постоянни закони, която да подтиква предприемчивостта. Това сподели в Бургас Иван Атанасов, ръководител на коалиция „ Ляв съюз за чиста и свята република “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .

Днес в града се организира среща полемика, проведена от обединението, по време на която бяха разисквани вижданията на нейните представители за задачите, които България би трябвало да реализира като единно общество и за методите на тяхната реализация. В разговора бяха наранени тематиките за деиндустриализацията, за превоза и туризма, за опазването на здравето, образованието, интернационалните връзки и търговия, както и за регионалните стратегии за развиване на Бургаския район.

„ Освен разпада в обществото и погрома на полезностите, през последните години в България беше изгубено и политическото говорене. Спорът за хрумвания, за политика беше сменен с тези за подслушвания, за корупция и други. Една от тезите на „ Ляв съюз за чиста и свята република “ е да се опитаме да възстановяваме политическия живот. Искаме да върнем разногласието за политики и за хрумвания. Избирателите би трябвало да могат да преценят политическите обединения по техните платформи, както и по тяхната честност. Аз мисля, че нашият съюз има голямо морално преимущество пред останалите, тъй като девизът ни е и „ Почтеност, морал в политиката и достолепие “. Това, което представяме на жителите, е това, което мислим и това, което считаме да създадем. Ще бъдем честни и виновни във всичките си дейности “, съобщи Иван Атанасов.

Той посочи, че един от значимите въпроси, които си слага обединението, е обвързван с развиването на стопанската система в страната. В тази връзка съгласно него са нужни съществени промени, които да върнат конкуренцията и да основат една предвидима икономическа среда, тъй че всеки, който има уменията, опитът и квалификацията, да се развива сполучливо и да получава почтени приходи.

„ Смятаме, че се задава нова вълна на деиндустриализация. Тезата за постикономика, за политиките на „ зелената договорка “ - всичко това е ориентирано към едно – сегашната индустриална система да бъде стремително сменена с нов вид стопанска система, в която индивидът просто отсъства “, добави Иван Атанасов.

„ Ние сме срещу паралелната стопанска система – компании от последните 15 години, които съществуват единствено посредством запас от страната и който те получават посредством корупция или други нездравословни практики. Ние сме за тази стопанска система, която разчита на деятелност, на риск, на качество на продуктите и услугите. Смятаме, че можем сполучливо да защитим ползите на дребния и междинния бизнес, които са подложени на рекет от страна на чиновничеството “, уточни още ръководителят.

В резюме Иван Атанасов посочи главните визии на обединението: „ да “ на действителната стопанска система, „ да “ на стопанската система, учредена на постоянни закони, която подтиква предприемчивостта, „ не “ на постикономиката, „ не “ на зелената договорка и „ да “ на новите технологии, само че единствено тогава, когато те служат за възстановяване живота и стандарта на хората, а не ограбването на България.

Освен ръководителя на обединението, в полемиката присъединяване взеха още Павел Маринов и Красимир Янков - членове на управлението ѝ, политическият анализатор Валентин Вацев, Румен Биков - министър на индустрията в интервала 1992-1994 година, проф. Станислав Станилов - археолог, историк, политик, депутат в XL,XLI, XLII, XLIII, XLIV Народно заседание.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР