Бургас. На световната арена България трябва да бъде представена като

...
Бургас. На световната арена България трябва да бъде представена като
Коментари Харесай

Служебният министър Стела Балтова: На световната арена България трябва да бъде представена като сигурна дестинация за туризъм

Бургас. На международната сцена България би трябвало да бъде показана като сигурна дестинация за туризъм. Това сподели по време на визитата си в Бургас служебният министър на туризма Стела Балтова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По време на визитата си министър Балтова се срещна с представителите на локалната власт и на туристическия отрасъл по Южното Черноморие.

„ В рамките на днешната среща обрисувах целите на служебния кабинет в бранш „ Туризъм “. Това са, първо - основаване на една спокойна среда за възобновяване на бранша, второ –неговата поддръжка, т.е. предприемането на такива стопански ограничения, които да разрешат да се възвърне активността му. Политиката на служебния кабинет е да бъде подсилен бизнесът, който работи. Успяхме да запазим мярката 60/40 и дадем нови благоприятни условия на работещия бизнес да получава такава поддръжка, която ще му разреши да се укрепи и да пораства по-нататък. Паралелно с това, осведомих сътрудниците за това какво успяхме да реализираме за последните 3 седмици – това се случи в няколко посоки. Първо, промени се обстановката по повод входа на туристи в страната. Освен това, успяхме да понижим възрастовата граница за деца, за които не се ползват съответни условия при визитите им в нашата страна. Засега възрастта е 5 години, като наклонността е тя да стане 12. Паралелно с това, успяхме да дадем опция да се интензифицира потокът на туристи сред България и Румъния “, уточни министър Балтова.

Тя уточни, че сега се работи по основаването на директни автобусни линии от Украйна и от Молдова през Румъния, за което към този момент са извършени и предстоят още редица срещи.

„ Трябва да създадем всичко допустимо украинските туристи да дойдат в България. Подхождаме и към други пазари, от които чакаме растеж на визитите - като Русия и Германия. Експозицията на България на международната сцена да бъде такава, че тук е една сигурна дестинация за туризъм “, добави министър Балтова. тя припонни, че триумф и самопризнание за сътраната е единомислещото ѝ приемане като заместник-председател на Регионална комисия „ Европа “ на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР