Бургас. На шествието по случай 24 май в Бургас се

...
Бургас. На шествието по случай 24 май в Бургас се
Коментари Харесай

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: На шествието по случай 24 май се очаква да се включат около 40 участници от различни институции и близо 8000 души

Бургас. На шествието по случай 24 май в Бургас се чака да се включат към 40 участници от разнообразни институции и близо 8000 души. Това сподели пред публицисти комисар Неделчо Рачев, шеф на бранш „ Охранителна полиция “ към ОДМВР – Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ На „ Гъбката “, където ще е един от сборните пунктове няма да може да се стопира и да се задръства придвижването и до изчерпване на шествието, което по стратегия би трябвало да бъде там, ще подкрепяме пешеходното придвижване и в случай че се наложи ще пропущаме единствено градски превоз “, посочи Рачев. По думите му организацията, която са основали е в помощ на шествието да протече обикновено. Временна организация ще има по улиците „ Лермонтов “, „ Фотинов “, „ Цар Симеон I “, и бул. „ Демокрация “ и в случай че се постанова комисар Рачев съобщи, че в избрани интервали ще се стопира придвижването с изключение на за живущите в региона за да се улесни прекосяването и отдръпването на участниците в шествието и за да не се запуши придвижването по тези улици. „ Ще има задоволително полицейски чиновници тъй че да обезпечат сигурността и да се даде опция на шествието да премине по проекта на участниците, които са решили да честват в този ден “, разясни Комисар Неделчо Рачев.
Той съобщи означи също, е на 24 май се чака да честват към 2027 зрелостници, поради което е проведено засилено полицейско наличие. „ Очаква се да има скупчвания на зрелостници, близки и родственици на „ Пантеона “, пл. „ Тройката “, ул. „ Дунав “, КЦ „ Морско Казино “ и в двора на Търговската гимназия и тъкмо там сме организирали засилено полицейско наличие. Подпомагане на придвижването ще има с доста засилено наличие първо на „ Пътна полиция “, „ Териториална полиция “ и всички тези подразделения на Министерство на вътрешните работи, които могат да подкрепят, тъй като на подобен празник задачата на полицията преди всичко е да подкрепи за провеждането, след което да управлява и в краен случай да взима административнонаказателно отношение в случаи, които фактически съзнателно пречат на провеждането на този тип мероприятия “, съобщи комисар Рачев. По думите му наличие на полицейски патрули ще има и в колоната за изнасяне към курорта Слънчев бряг, както и видео надзор на скоростта. „ На територията на курорта също сме се постарали да създадем предварителна организация за разпределение на другите лъчове, моторни транспортни средства и групи от засилено полицейско наличие по другите заведения, където ще честват зрелостниците, с цел да може при нужда да се реагира “, разясни Рачев. Той съобщи, че приемливост от страна на полицията ще има, само че при такива тежки събития със засилен трафик е добре и жителите да подкрепят придвижването сами.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР