Бургас на практика остана без свободни легла в Ковид отделенията,

...
Бургас на практика остана без свободни легла в Ковид отделенията,
Коментари Харесай

Бургас остана без свободни легла в Ковид отделенията

Бургас на процедура остана без свободни кревати в Ковид отделенията, посочила инспекция на Флагман.бг.

По документи те са малко над 200, само че част от тях не могат да бъдат обслужени, тъй като липсват медици и опциите на здравната система, към този момент, са да лекува 170-175 заболели от ковид.

Лошата вест е, че в профилираните отделения в двете академични лечебни заведения и общинските към този момент са приети в болница 171 пациенти, сочи справката на Регионалната здравна ревизия, която бе оповестена преди малко.

В момента се реорганизира работата в част от здравните заведения в района, само че ще е нужно време. През идната седмица ще се открият 30 нови кревати, само че на УМБАЛ „ Дева Мария “ им би трябвало още няколко дни, с цел да приготви доскорошното онкоотделение за лекуване на заболели от ковид.

Припомняме, че онко отделението ще бъде преместено на втория етаж в болничното заведение във Ветрен, а това за лекуване на ковид-19 – в някогашната военна болница, където има много повече благоприятни условия. Собственикът на здравното заведение Семир Абумелих подсигурява, че ще обезпечи с медицински експерти и инсталация разширеното поделение.

От справката на РЗИ Бургас, която е за последните три дни, излиза наяве, че с ковид са умряли още 5 пациенти, с което общата численост на жертвите на пандемията за Бургас става 43. В реанимация са 4 пациенти.

За уикенда са регистрирани 177 новозаразени. Най-много са от Бургас – 101, Руен – 20, Поморие – 20, Карнобат – 11, Айтос – 11, Созопол – 5, Несебър -3, Сунгурларе и Камено – по 2.

Сред болните са 4 медицински лица, 11 учители – 6 от Бургас, по един от Поморие, Айтос, Камено и Руен, както и 7 възпитаници.
На домашно лекуване са 1016 души, а излекувани до този миг са 937 лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР