Бургас. На 30 май започва Международната конференция Почти нулевоенергийни сгради“

...
Бургас. На 30 май започва Международната конференция Почти нулевоенергийни сгради“
Коментари Харесай

Бургас: На 30 май започва Международната конференция „Почти нулевоенергийни сгради“

Бургас. На 30 май стартира Международната конференция „ Почти нулевоенергийни здания “ в Експо център Флора. Това оповестиха от пресцентъра на община Бургас . Какво ще се случи, в случай че сложим равно количество лед в една нулевоенергийна и една елементарна постройка? Ще познаете ли кой ще се стопи първи? А желаете ли да видите онлайн по какъв начин се работи с най-новите материали и произведения за енергийна успеваемост и да зададете въпросите си на най-хубавите експерти? Ще можете да извършите всичко това, единствено в случай че посетите Експо център Флора в Бургас: от 30 май до 1 юни, където ще се организира най-голямото събитие за енергийната успеваемост на постройките – конференцията По пътя към съвсем нулевоенергийните здания. В събитието ще вземат присъединяване заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и изпълнителният шеф на АУЕР Ивайло Алексиев, а повече от 10 компании ще показват продуктите си на съпътстващото ревю. Ще има образования и семинари за експерти и жители, а в случай че изберете съботния ден, безусловно доведете и децата – за тях ще е играта с доста занимания и награди „ Слънце, вятър и вода: това е нашата Земя! “
25-членна делегация, водена от ръководителите на Китайската академия за проучвания в строителството и Националния институт за отопление, изстудяване, вентилация и енергийна успеваемост, ще посети Бургас и ще вземе присъединяване в събитието. Ще научим още за националните правила и политики за ПНЕС в Австрия, Чехия и Словакия, както и за актуалните трендове в професионалното обучение и образование, показани от участниците в план CraftEdu по стратегия Хоризонт 2020 на Европейски Съюз.
Събитието ще заключи всички вести по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост и енергийна сигурност “, а към този момент е известно, че за планове за съвсем нулевоенергийни здания ресурсът е 10,7 млн. евро. Ще бъде показан и най-новият финансов инструмент за възобновяване на еднофамилни здания на Фонда за устойчиви градове, който обгръща София и по-големите градове в южна България.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР