Бургас. На 29 юни (в деня на Българската гражданска авиация)

...
Бургас. На 29 юни (в деня на Българската гражданска авиация)
Коментари Харесай

Бургас: По случай рождения си ден Авиомузея ще бъде с вход свободен

Бургас. На 29 юни (в деня на Българската гражданска авиация) Авиомузей Бургас става на 2 години! По случай празника можете да разгледате при вход свободен деветте самолета в експозицията. Това оповестиха от пресцентъра на общината .
На 29 юни е бил сбъднат първият цивилен полет в България - от София до Бургас. Неслучайно Община Бургас реши Авиомузеят да бъде открит точно на тази дата. Днес на негова територия ще видите единствения останал в България аероплан Ан-12 с интерактивната галерия " Летящият човек ". Не пропускайте да се запознаете и с историята на легендата Ту-154, а с очила за виртуална действителност можете да се качите на същински аероплан и да " полетите " над града. Само и само за рождения ден на музея ще бъде отворен, с цел да надникнете във вътрешността му, един от първите вертолети, употребявани у нас - Ми-2.
Очаква ви доста забавна стратегия през целия ден! Ще бъде обезпечен безвъзмезден туристически рейс за посетителите (потегляне от Терминал Юг в 10.00, 16.00, 19.00 часа, по маршрут Терминал Юг - Булаир - 24-ти черноморски пехотен полк - Константин Величков - Копривщица - Стадион Лазур - Авиомузей Бургас).
От 10.30 часа Сдружение SOS-ПТП и контрольор Хитами провеждат едно необикновено прекарване за най-малките - съревнование с тротинетки! Всяко дете, което има такова транспортно средство, може да взе участие и да завоюва подарък. Състезателите, дружно с един родител или компаньон, според от коя възрастова група са, би трябвало да бъдат на старта 20 минути преди началото.
Авиомоделистите от " Клуб по авио и ракетомоделизъм " към ЦПЛР - Бургас, с началник Георги Янев, ще покажат на вас и вашите деца по какъв начин се създават модели на самолети, както и конструирани от самите тях радиоуправляеми летателни апарати.
Специални посетители на празника ще бъдат ветераните от БГА " Балкан ". Те ще се радват да се срещнат с вас и да ви опишат забавни истории от предишното на българската гражданска авиация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР