Бургас. На 14 юни в сградата на Бургаски свободен университет

...
Бургас. На 14 юни в сградата на Бургаски свободен университет
Коментари Харесай

Бургас: Конференция на тема Първокласно начало - от идеята - през практиката - към иновацията ще се проведе в Бургаски свободен университет на 14 юни

Бургас. На 14 юни в постройката на Бургаски свободен университет ще се организира конференция на тематика " Първокласно начало - от концепцията - през практиката - към нововъведението ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В нея ще вземат участие 107 учители от 28 учебни заведения на територията на общината - 10 междинни, 17 съществени и 1 начално, както и педагозите от Център за поддръжка на личностното развиване. В програмата на конференцията са включени 24 презентации, разпределени в два панела: " Общи проблеми на педагогическото взаимоотношение в началното учебно заведение " и " Проблеми на методиката на образованието по български език и литература и на образованието по математика в началното учебно заведение ". Регистрацията на участниците и гостите стартира от 08.30 часа във Фоайето на I-ви етаж в БСУ, а формалното разкриване е от 09.00 часа в Зала 110 на БСУ.
Организатори на форума са Община Бургас и Бургаски свободен университет. В програмата му са включени също по този начин пленарни отчети на проф. Галя Христозова - ректор на БСУ, проф. доктор Евелина Динева и проф. доктор Мария Алексиева.
Целта на конференцията е да даде опция на учителите да показват положителни практики при образованието на учениците в I-ви клас, да обменят информация и опит със свои сътрудници и да набележат нови насоки за модернизиране и подсилване на системите на образование и обучение в I-ви клас. Тя е част от плана на Община Бургас " Първокласно начало ", който тази есен ще предложи напълно нови класни стаи за първолаците в безусловно всички тукашни учебни заведения - от това в най-малкото село до най-голямото градско. Пълна смяна ще претърпят общо 92 класни стаи.
Бургаските първокласници, които ще пристъпят учебния предел наесен, ще учат в пространства с нови антибактериални настилки, лед осветяване, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по друг метод, интерактивни дъски с благоприятни условия за потребление на електронни учебници и електронен дневник.
По стратегия " Първокласно начало " тази година се организираха и две образования за учители, посредством които те също се учиха да работят с нови технологии и нови методики за образование.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР