Бургас. Младият отбор на Черноморец“ защити второто място от турнира

...
Бургас. Младият отбор на Черноморец“ защити второто място от турнира
Коментари Харесай

Бургас: Спортен клуб по водна топка „Черноморец” спечели две купи за един ден

Бургас. Младият тим на „ Черноморец “ отбрани второто място от шампионата за Купа България по водна топка при мъжете. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . За втора поредна година бургаският клуб се класира и игра на край. Пред родна аудитория на басейна в „ Парк Арена ОЗК “ бургаските ватерполисти победиха със сребърните медали. Радостта за СКВТ „ Черноморец “ беше двойна. Паралелно с шампионата за мъже, на басейна в „ Меден рудник “ се организира шампионатът за дами. В конкуренцията девойките на треньора Петър Йонов също станаха носителки на Купа. Те завоюваха бронза, като преди всичко приключи „ Ботев 2000 “, а втори е „ Локомотив НН “. Четвъртото място зае „ КПС Варна “. Мъжкият тим на „ Черноморец “ беше единственият отбор в шампионата, който завоюва и четирите си мача в група „ Б “. След безапелационни победи над „ Нептун “ с 14:5, „ Комодор “ с 11:8, „ Черно море “ с 10:6 и ЦСКА с 10:7, бургазлии оглавиха класирането с цялостен актив от 12 точки и справедливо стигнаха до край. В другия поток „ КПС Варна “ детронира носителя на Купа България „ Локомотив НН “. Във финалния дуел от шампионата „ черноморци “ не съумяха да покажат играта, която предложиха в мачовете от груповата фаза. И двата тима бяха безусловно равностойни, само че в завършващите удари шансът беше на страната на „ КПС Варна “. „ Черноморец “ удари пет греди, а вратарят на противника избави всичко допустимо. Варненци завоюваха трофея на страната със 7:1 /2:0, 2:0, 2:0, 1:1/, а за втора поредна година „ Черноморец “ ликува с Купата за второто място.
„ Финалът не се получи като резултат, само че като игра - да. Играхме против сериозен противник, само че имахме малшанс ударите ни да отиват в гредите и вратаря. През целия шампионат тимът игра на равнище, излизаше от тежки обстановки и от изоставащи в резултата обръщахме противника и побеждавахме безапелационно. В този мач нещата не се получиха. Не бяхме задоволително съсредоточени. Не влязоха головите положения, които създадохме. Може би младите играчи трябваше да вземат самодейността, а не да се доверят на рутинираните в тима. Въпреки загубата съм удовлетворен от представянето на тима ни “, разяснява старши треньорът на „ Черноморец “ Петър Йонов.
„ Имахме доста шанс. „ Черноморец “ е мощен тим. Изиграхме един мъжки мач, само че просто ние имахме късмет. Целта ни е да вземем държавните трофеи при юношите и орден при мъжете, “ сподели треньорът на спечелилите Найден Найденов.
„ Играем с по-малки състезатели в състава. Част от момчетата упражняваме в София, останалите тук и в процеса на игра се стиковаме. За нас това е огромен триумф, записахме четири победи с голова разлика. След довеждане докрай на гимназия доста от момчетата стопират да упражняват, тъй като стават студенти или по други аргументи, и мъжкият тим всяка година се попълня от млади състезатели “, бе коментарът на капитана на „ Черноморец “ Виктор Арсенов.
За шампионата Петър Йонов разчита единствено на четири момчета в мъжка възраст. Това са студентите Ивайло Стоянов и Георги Ненов, които учат в София, международният първенец по математика Константин Гаров, който е студент в Кеймбридж, и работещият в столицата капитан Виктор Арсенов. Другите състезатели в тази възраст са Павел Ангелов и Белослав Желязков. Първият пропусна конкуренцията поради служебни задължения, а Желязков е с травма и не взе присъединяване в мачовете на „ Парк Арена ОЗК “. Голямата изненада в шампионата беше отпадането на огромните любимци от столицата „ Локомотив НН “ и ЦСКА, които останаха отвън призовата тройка. В дребния край „ Локо “ беше надвит със 7:6 от „ Черно море “, който взе бронза. Призьорите бяха наградени от кмета на Община Бургас – Димитър Николов, президента на БФВТ Петър Петров и народния представител Галя Желязкова. На финалния мач участваха общински съветници, измежду които шефът на Комисията по спорт към Общински съвет – Бургас – Калчо Белов, Антон Берданков и шеф отдел Спорт Веселина Деведжиева. Съставът на „ Черноморец “: Георги Ненов (Михаил Колев), Иван Синицин, Димитър Данов, Георги Митев, Калоян Димитров, Стоян Вангелов, Никита Степанов, Мартин Гаров, Ивайло Стоянов, Виктор Узунов, Константин Гаров, Виктор Арсенов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР