Бургас. Милена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява специализирано

...
Бургас. Милена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява специализирано
Коментари Харесай

Kамерен концерт Аз помня този чуден миг ще се проведе в Бургас на 22 ноември

Бургас. Милена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява профилирано образование във Виена, дългогодишният хорист на бургаската опера Радостина Крантева и мецосопраното Ирина Доброволская ще поднесат трогателен концерт на публиката в Културен център " Морско казино ". Почитателите на стойностната музика в Бургас ще се потопят в атмосферата на съветския романс на 22 ноември (петък) от 19.00 часа в зала Петя Дубарова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Камерният концерт " Аз помня този чудноват момент " ще предложи вълнуващи музикални творби на Чайковски, Глинка и Рахманинов в 7 солови и 7 дуетни песни.
Милена Коларова е ученик на бургаското музикално учебно заведение и на Музикалната академия в София със компетентност " пиано ". Именно на нея художникът Георги Баев дава стипендията за млад талантлив създател за профилирано образование във Виена, която съпътства Хердеровата премия. Активно взе участие в музикалния живот на Бургас, освен като корепетитор в Държавна опера Бургас и НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров ", само че и като концертиращ пианист. През последните няколко години стипендиантката на Хердеровия институт си сътрудничи със сопраното Радостина Крантева в изяви с камерна и духовна музика. Също възпитаничка на НУМСИ, Крантева продължава образованието си в София и Франкфурт на Майн със специалности музикална педагогика и музикознание. Дългогодишен актьор - хорист е на Бургаската опера, с богат концертен опит из България и Германия като солист с разнообразни камерни стратегии. Ще споменем единствено изявите й в Internationales Theater във Франкфурт на Майн, където приема за своя задача популяризирането на славянската музика.
Преди година към двете бургазлийки се причислява и Ирина Доброволская (мецосопран). Тя е родена и израснала в Москва. Завършила е първо Московското приблизително профилирано учебно заведение " Гнесини ", където е изучавала класическо пеене в класа на заслужилата артистка на Русия и солистка на Болшой спектакъл Ирина Рубцова. Получава подготовка " Артист в музикален спектакъл " в ГИТИС (Държавния институт за театър). Влюбва се в България и в Бургас и остава тук. Пее в хор " Бургас " под управлението на Светла Стоева, както и в църковния хор към Храм " Св. св. Кирил и Методий ". Концертът е с вход свободен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР