Бургас. Кметът на Бургас и изпълнителният директор на Национална компания

...
Бургас. Кметът на Бургас и изпълнителният директор на Национална компания
Коментари Харесай

Кметът на Бургас и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ направиха първа копка на завод за компоненти на самолетни двигатели

Бургас. Кметът на Бургас и изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони “ направиха първа копка на цех за съставни елементи на самолетни мотори. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ . Първата копка на огромния Научно-изследователски и индустриален комплекс за ремонт и преработване на части и съставни елементи за самолетни мотори на „ Сигматек “ ЕООД направиха в Индустриален и логистичен парк – Бургас кметът на града Димитър Николов, изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД Антоанета Барес, изпълнителните шефове на „ Сигматек “ Алексей Филипов и на „ Индустриален и логистичен парк – Бургас “ Стамен Стамов, регионалният шеф Вълчо Чолаков и други
„ Днес вършим първа копка на една сериозна инвестиция за Бургас – сподели на събитието Антоанета Барес. – Досега „ Национална компания индустриални зони “ е привлякла вложения в размер на над 820 млн. лева Част от тях са от Бургас и са с помощта на сполучливата ни взаимна работа с Общината. “
Изпълнителният шеф на НКИЗ уточни, че това е най-хубавото партньорство – сред страната и общината, а за това приказва най-много фактът, че територията на логистичния парк в Бургас се изчерпва и се построяват хубави предприятия, като това, на което през днешния ден се прави първа копка.
„ Планираме да разтеглим опциите на взаимното ни сдружение като прибавим нови терени, за които към този момент разбрахме, че има деклариран капиталов интерес “, добави Барес.
Тя акцентира, че достиженията в индустриалната зона в Бургас са с помощта на общите старания на Министерство на стопанската система, Община Бургас, НКИЗ и, несъмнено, на екипа на Индустриалния и логистичен парк.
„ Добра вест за Бургас – съобщи и кметът на града Димитър Николов. – След година тук ще работят над 200 експерти с доста положително възнаграждение. Благодарим за поддръжката на „ Националната компания индустриални зони “. Преди година вложителят ни сподели, че харесва града и изиска да разбере какви са образователните заведения в града. В момента има огромен интерес и поръчки за произвеждане на самолетни мотори, а частите за тях ще се създават тук. Клиенти са заводите на „ Боинг “ в Съединени американски щати, на „ Еърбъс “. “
Инвестиционният план на компанията „ Сигматек “ ЕООД е на стойност 30 милиона щатски $, като съчетава научна и индустриална част. До края на 2019 година се чака разкриването на над 200 нови работни места.
Дейността въз основата ще бъде обвързвана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специфични покрития върху съставни елементи на самолетни газотурбинни мотори. Предприятието употребява и внедрява революционни планови решения, позволяващи в България да се сътвори модерно произвеждане с високо равнище „ ноу-хау “, сплотяващо в себе си високи механически познания и опит.
„ Индустриален и логистичен парк – Бургас “ АД разполага с територия от 240 дка, която е съвсем запълнена. Привлечени са над 30 вложителя, разкриващи 1000 непрекъснати работни места, като са вложени над 80 млн. лева в производства и логистични бази. Вече действат бази за бетонови произведения, направа на мебели, произвеждане на отоплителни и климатични системи, железни произведения, месни артикули, хлебни произведения, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка е и шведският колос в автомобилното производството „ Волво Груп “ с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни коли от марките „ Волво “ и „ Рено “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР