Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-изявените ученици в

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-изявените ученици в ...

Бургас: Кметът Димитър Николов награди най-изявените ученици в града.

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-изявените ученици в града за учебната 2017/2018 година, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. Наградени бяха 7 деца от 6 детски градини, 30 отбора и формации от 37 училища, 1 извънучилищно звено и 559 ученици с индивидуални награди. Постиженията им са в направленията „Математика и природни науки“, „Хуманитарни науки“, „Изкуства“, „Спорт“ и „Професионално образование“.
„Децата в жестока конкуренция са се преборили и са успели да завоюват успехи прославящи нашия град. Голяма част от вас, особено най-младите, сега започват да изграждат биографията си на успешни личности. Именно тези първи награди се помнят най-много“, каза кметът Димитър Николов. „Използвам случая да поздравя и вашите учители и треньори, преподавателите, които неотменно стоят зад вас и вашите успехи, подкрепят ви, насърчават ви. Искам да благодаря от името на нашия град, че създавате самочувствието, имиджа на перспективен, успешен град с талантливи и млади хора. И в навечерието на нашия патронен празник - „Св. Николай Чудотворец“, да бъдете все така упорити, талантливи, можещи, създаващи перспективите на нашия град и на нашата държава“, заяви кметът Николов.
Официални гости на събитието бяха още областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам. областният управител проф. Севдалина Турманова, заместник-кметът с ресор „Култура и образование“ Йорданка Ананиева и инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието.
Деница ДИМИТРОВА

Източник: focus-news.net