Бургас. Кметът Димитър Николов оттегли докладна записка относно план за

...
Бургас. Кметът Димитър Николов оттегли докладна записка относно план за
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов оттегли докладна записка относно план за регулация и застрояване на летището в с. Равнец от дневния ред на заседанието на Общинския съвет

Бургас. Кметът Димитър Николов отдръпна докладна бележка по отношение на проект за регулация и застрояване на летището в село Равнец от дневния ред на съвещанието на Общински съвет – Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Докладната се отнасяше за остарялото военно летище в село Равнец. На това място Общината планува създаване на нови обслужващи улици, свързани със съществуващия път III-7909 Бургас-Равнец. За достъп до „ Индустриален парк Равнец “ са планувани две съществени улици като част от подробния организационен проект за територията. В залата на Общински съвет – Бургас присъстваше група от 20 души, които не бяха съгласни с желанията на Общината, като съгласно тях авиобазата в Равнец би трябвало да стане безмитна зона с карго летище.
По тематиката се изрече полковник Георги Георгиев, последният началник на летището, който съобщи, че то съществува от 1951 година и от самото начало на употребата му там са се провеждали полети и изясни, че то може да се употребява като карго летище. Той добави, че хангарите, които са можели да защищават от нуклеарен удар, са били разрушени от ромите. Кметът на Бургас Димитър Николов посочи, че от дълго време базата в Равнец не се води летище. „ 11 години съм водил диалози с всички военни министри за тази зона. Заключението е, че тази територия не е съвместима с бъдещите военни проекти на България и НАТО. За да се случи нещо на тази територия би трябвало да има интерес, а 30 години никой не демонстрираше подобен. За да стане карго летище, този терен би трябвало да се урегулира “ разясни кметът.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР