Бургас. Кметът Димитър Николов награди учениците и студентите, които участваха

...
Бургас. Кметът Димитър Николов награди учениците и студентите, които участваха
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов награди учениците и студентите, които участваха в тазгодишното издание на лятната IT академия

Бургас. Кметът Димитър Николов награди учениците и студентите, които участваха в тазгодишното издание на лятната IT академия в Бургас, оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата се провежда от Община Бургас и Центъра за поддръжка на личностното развиване за четвърта поредна година.
Академията се организира със съдействието на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ПГЕЕ „ Константин Фотинов “ и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.
„ Следващите години ще бъдат доминирани от цифровите технологии. Затова аз се веселя, че в Бургас има огромен интерес към програмирането. Благодаря за положените от вас старания да натрупате нови познания и ви поисквам триумф в компютърното програмиране “, сподели кметът Николов по време на награждаването на участниците в академията.
Сформирани бяха две групи 5-7 клас по планиране на уеб страници с html, css и програмиране на С++ за начинаещи, две групи 6 – 8 клас по планиране уеб страници с html, css, javascript и програмиране със C++ за напреднали, група разработка на игри със C# и Unity за възпитаници 8 – 10 клас и студенти от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Обучението се организира от висококвалифицирани преподаватели от ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ и ПГЕЕ „ Константин Фотинов “.
За първи път в IT академията бе образувана група от възпитаници в 3 и 4 клас, които изучаваха програмиране във образна среда със Scratch.
След извършено анкетно изследване на 16 юли с участниците в лятната IT академия за качеството на преподаване и изискванията на осъществяване на образованието – 91 % показват отлични умения за преподаване на учителите. За оказана поддръжка и уточнения от страна на преподавателите 88 % от учениците са дали отлична оценка. 69% от участниците дефинират организацията на IT академията като отлична, а 23% - като доста добра. На въпроса дали биха взели участие още веднъж идващото лято в академията позитивен отговор дават 86% от тях.
Всички възпитаници и студенти са поискали да учат и други стратегии, да придобият нови компютърни умения като програмиране с Python, HTML, CSS, Unreal Engine, Java Skript, Java, Photoshop, 3D моделиране, 3D дизайн, Skratch.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР