Бургас. Към момента всеки един от участниците в процедурата за

...
Бургас. Към момента всеки един от участниците в процедурата за
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков: Всеки от участниците в процедурата за концесионер на летище „София“ има равни шансове за класиране и ние нямаме нито предопределен, нито избран изпълнител

Бургас. „ Към момента всеки един от участниците в процедурата за концесионер на летище „ София “ има равни шансове за класиране и ние нямаме нито съдбоносен, нито определен реализатор. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков пред публицисти в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Това са международни консорциуми и най-големите летищни оператори в Европа, а за какво не и в света, всички те бяха позволени и се отвориха обвързващите оферти, които комисията ще прегледа през идващите седмици “, добави министър Желязков. По думите му по-обвързващите оферти са били обявени годишните концесионни хонорари, което дава класиране, равняващо се на 55% от оценката, а останалите 45% зависят от бизнес предложенията.
„ Това, което оферират концесионерите приблизително аритметично при подписване на контракт, е 550 млн. лв. по сметка на страната без Данък добавена стойност. През идващите 35 години от концесията – 1.7 милиарда от годишни концесионни заплащания, т.е. - 1.5 милиарда лв. вложения в летище „ София “ и, в случай че създадем елементарни сметки, това са към 4 милиарда лв. в летище „ София “ през идващите години “, уточни още Росен Желязков. Той добави, че процедурата е на фаза, в която всяко волунтаристично изявление сервира доста неприятен сигнал към всички освен летищни, само че и всички задгранични вложители в страната. „ България може да притегля задгранични вложители, по тази причина ние би трябвало да бъдем обединени към националната идея да предоставяме информация и достолепията на нашата страна за вложение “, разясни министърът на превоза, осведомителните технологии и известията.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР