Бургас. Жители и гости на града се стекоха в центъра

...
Бургас. Жители и гости на града се стекоха в центъра
Коментари Харесай

Бургас: Жители и гости на града поднесоха цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк по повод 110 години от обявяването Независимостта

Бургас. Жители и посетители на града се стекоха в центъра на Бургас, с цел да почетат 110-ата годишнина от оповестяването Независимостта на Княжество България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Честването в днешния ден стартира с издигане на националния байрак на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас и бе последвано от отслужването на заупокойна молитва пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. Цветя на благодарност сервираха заместител регионалният шеф проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по опазването на здравето, обществените действия и спорта Лорис Мануелян, зам.-кметът по Европейски политики и околна среда – Руска Бояджиева, ръководителят на национално съдружие „ Младежки глас “ – Тодор Йосифов, както и общински съветници и признателни жители на Бургас.
Венци сервираха също по този начин елементи от Военноморски гарнизон - Бургас, сухопътните и военно-въздушните войски, а на събитието участваха и музикантите от Бургаския духов оркестър.
Освен формалните лица, десетки признателни жители на Бургас взеха присъединяване в отбелязването на празника. Те също сервираха венци, а по-късно десетки гости се включиха и в празничното надиграване пред постройката на Общината, което бе озвучено с български национални песни.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР