Бургас. Изключително много държим на диалога с местната власт, като

...
Бургас. Изключително много държим на диалога с местната власт, като
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Изключително държим на диалога с местната власт, като винаги сме декларирали, че резултатите в сектора се постигат, само когато усилията са съвместни

Бургас. Изключително доста държим на разговора с локалната власт, като постоянно сме заявили и заявявали, че резултатите в бранша се реализират и идват, единствено когато напъните са взаимни. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща в Бургас на работещите в областта на туризма по Южното Черноморие, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Винаги разчитаме на разговор, на противоположна връзка и се радваме, когато такива предложения биват отпратени към нас, като постоянно организираме разнообразни начинания, които дават опция да се чуят всички хрумвания, оферти и да се споделят проблемите “, добави министър Ангелкова. По думите й откогато Министерството на туризма има независима администрация от 2014 година с помощта на волята и напъните на премиера на Република България, за тези 3 години, с помощта на общите старания задграничните туристи към България са нарастнали с 31%.
„ Приходите от туризъм за това време също са нарастнали – с 34%, и за предходната година те доближиха 8,4 милиарда лв.., което е растеж от 6,7%. Общо осъществените нощувки за предходната година от българи и чужденци са над 27 млн., като от тези 27 млн. над 9,4 млн. са единствено българи, което е доста дребен растеж - от 2%, само че въпреки всичко демонстрира една позитивна наклонност “, уточни още Николина Ангелкова. По думите й най-малко година по-рано се вършат резервациите за идната година, с цел да може да се подсигурява някакъв % на сигурност. „ За тази година всички сме наясно, че ни чака едно много мъчно лято с една изключителна динамичност на процесите. Към момента ранните записвания вървят мъчно, някои от пазарите са със спадове “, добави министър Ангелкова. Тя разясни, че във връзка с Южното Черноморие поръчките за ранни полети на летището в Бургас са с към 1% растеж спрямо предходната година, само че съгласно нея това не трябва да успокоява никого, тъй като процентът е доста дребен, като в последния миг постоянно може да има анулации, само че може да има и спомагателни поръчки. „ За първи път на летище Бургас има и полети от 9 града от Англия “, добави още Николина Ангелкова.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР