Бургас. Интересна дискусия Науката среща бизнеса“, организира Асоциация на младите

...
Бургас. Интересна дискусия Науката среща бизнеса“, организира Асоциация на младите
Коментари Харесай

Дискусия Науката срещу бизнеса Асоциацията на младите учени в Бургас

Бургас. Интересна полемика „ Науката среща бизнеса “, провежда Асоциация на младите учени в Република България “ Пейо Яворов “ в четвъртък. Това оповестиха от Общината . Срещата ще стартира в 10.00 часа. В нея ще вземат участие представители от Община Бургас, Областна администрация, Общински съвет, Общественият медиатор, Регионалния инспекторат по обучение, от СТЕМ и новаторски учебни заведения, ДППИ, Научен център „ ПланетУМ “, БСУ, НХА- Бургас, Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Бизнес развъдник, Индустриален и логистичен парк,НПО.

Идеята на форума е да изследва опциите за основаване на изобретателно пространство за банка фрагменти – „ Център за нововъведения, научно проучвателен и приложни активност “ в Бургас.

Там младите гении, възпитаници и студенти от града и региона да се срещат, да обменят опит, практики и хрумвания, да създават политики, модели и стандарти в интерес на научните откриватели за основаване на самостоятелни нововъведения.

Предвижда се Центърът да дава консултантски услуги за продан на положителни практики и хрумвания за предприемачество, нововъведения, научно- проучвателен новости, етични въпроси, кариерно развиване на студентите и други центърът ще фасилитира достъпа на студенти и млади учени до съществуваща инфраструктура в града и областта- Българска академия на науките, университети, учебни заведения, лаборатории и браншове. Новата конструкция ще генерира хрумвания за секторни политики, свързани с израстването на младите откриватели, модели на кариерна политика, стандарти за научни откриватели и техните хонорари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР