Бургас. Имаме реализирани повече от 10 проекта в региона по

...
Бургас. Имаме реализирани повече от 10 проекта в региона по
Коментари Харесай

Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария: Имаме реализирани повече от 10 проекта в региона по програмата за сътрудничество между двете държави

Бургас. Имаме осъществени повече от 10 плана в района по програмата за съдействие сред България и Швейцария. Това сподели по време на откриването на галерия, отдадена на съдействието сред двете страни Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, дипломат на Швейцария в България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите ѝ Бургас е районът, получил най-вече вложения по тази стратегия след София. „ Днес имах опцията да посетя два от осъществените планове програмата. Единият от тях бе обвързван с построяването на в допълнение крило в ОУ „ Христо Ботев “ в кв. „ Победа “. Беше извънредно забавна среща с родителите, децата, както и техните преподаватели. Една от задачите ни бе децата да стартират да приказват български език още в предучилищна възраст “, означи Н. Пр. Мюриел Берсе Коен и добави, че другата съществена концепция на този план, част от Българо-швейцарската стратегия за съдействие, е всяко дете да има равнопоставен достъп до обучение.
„ 2019 година е заключителната за програмата за съдействие сред България и Швейцария. Решихме, че е добре да представим на по-широка публика какво сме постигнали за 9-те години съдействие “, сподели още Н. Пр. Мюриел Берсе Коен. По думите ѝ Бургас е първият град, който семейства показаната експозиция, наречена „ От хора за хората “.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР