Бургас. Има групи птички, които могат да са опасни за

...
Бургас. Има групи птички, които могат да са опасни за
Коментари Харесай

Петър Янков, Българско дружество за защита на птиците: Има групи птички, които могат да са опасни за човека, когато са ранени

Бургас. Има групи птички, които могат да са рискови за индивида, когато са ранени. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас Петър Янков, еколог от Българското сдружение за отбрана на птиците „ Пода “. “ Единият тип са чаплите, които когато са ранени и са в положение, когато не могат да излетят, удрят с човка очите – може да бъде животно или и човек. Другата група птици, която е рискова и която се случва най-често хората да избавят са совите “, сподели още Янков. По думите му се чака през първата половина на месец юни да има доста случаи, когато хората улавят паднали дребни сови. „ Хората желаят да оказват помощ без да знаят, че дребните напущат гнездата преди да могат да летят. Когато паднат от дървото те се покатерват още веднъж на него, тъй като крачетата им са задоволително здрави. Не могат да ги изядат котки и кучета, тъй като родителите ги пазят. И те нападат с нокти всеки, който се приближи до тях. Те могат да осакатят човек “, добави още Янков.
Според него най-правилната реакция в такива случаи птичката да не се пипа или да се постави на допустимо най-близкото високо място.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР