Бургас. Градът става част от инициативата Climathon, която събира заедно

...
Бургас. Градът става част от инициативата Climathon, която събира заедно
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе инициативата Climathon, посветена на глобалните климатичните промени

Бургас. Градът става част от самодейността Climathon, която събира дружно провокации на градската среда от целия свят и ги показва на хора, които имат пристрастеността и познанията да ги решат. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Това е интернационално 24-часово събитие, ориентирано към световните климатичните промени. Провежда се за трети път тази година по едно и също време в над 240 града и 70 страни от целия свят, като началото му е през днешния ден.
Община Бургас поддържа самодейността и нейните уредници. Бургас е стопански център с голяма значителност за страната. Разположен в Югоизточна България, градът се явява административно средище на едноименната община и област и четвъртият по величина град в България. Еволюиращият стопански бранш движи развиването на Бургас. Опазването на околната среда и даването на по-добри условия за живот са измежду главните цели на локалната администрация и обществено виновната бизнес общественост в града.
Днес Climate-KIC и Cleantech Bulgaria насочат предизвикателство към всеки зает жител, подготвен да предложи значими решения на град Бургас за справяне с отрицателните последствия от климатичните промени. В това начинание те имат поддръжката на сътрудниците Община Бургас, ScaleFocus и Start it Smart.
Организаторите обезпечават условия за работа под наставленията на специалисти в областта на предприемачеството и климатичните промени, както и образование от експерти от бизнес и университетските среди. Това ще помогне на участниците да основат личен бизнес план, който да предложи решение за провокациите на климатичните промени. Събитието ще се организира в границите на 24 часа в Морска гара – Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР