Бургас. Гимназията има най-доброто оборудване, което може да бъде доставено

...
Бургас. Гимназията има най-доброто оборудване, което може да бъде доставено
Коментари Харесай

Димитрина Тодорова, директор: Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас има най-доброто оборудване, което може да бъде доставено в момента от цял свят

Бургас. Гимназията има най-хубавото съоръжение, което може да бъде доставено сега от целия свят. Това сподели при формалното разкриване на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас шефът Димитрина Тодорова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас. По думите ѝ в гимназията има и лаборатория от промишлени роботи, които учениците да се пробват да програмират.
„ Ще се пробват да основават дребни прототипи на производства, да опознават изкуствения разсъдък на тези роботи всяка седмица по два образователни часа “, сподели още шефът. Тя добави, че лабораторията е най-хубавата в света, донесена от Америка.
„ Във всяка класна стая от дълго време сме не запомнили белите, черните и интерактивните дъски. Работим с екрани с тъчскрийн, на който има две операционни среди “, добави Тодорова. По думите ѝ приемът на учениците е по проекта на Министерството на образованието – децата имат право да аплайват след 7 клас с балообразуващи оценки по математика, физика и български език.
„ Два хуманоидни робота ще чакат учениците, с цел да им кажат „ Заповядайте деца, да учите при нас! “, уточни още шефът.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР