Бургас. Европейската лаборатория за контрол на съдържанието на пластмаси и

...
Бургас. Европейската лаборатория за контрол на съдържанието на пластмаси и
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Ивелина Василева, ГЕРБ: Европейската лаборатория за контрол на пластмасите в морската вода може да е в конгресния център на Бургас

Бургас. Европейската лаборатория за надзор на наличието на пластмаси и микропластмаси в морската вода и морските жители да бъде ситуирана в бъдещия конгресен център в Бургас. Това предлага претендентът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Сградата сега се строи в територията сред Морска гара и Магазия 1. Модерният център със зала за 500 души има планувани пространства за научно-изследователски кабинети. Това го прави извънредно подобаващ като локация и база за европейската лаборатория.
„ Такъв проучвателен център е нужен, тъй като поради замърсяването на водните басейни с пластмасови боклуци, микрочастици от тях попадат в рибата, която консумираме. В допълнение на това, Черно море е вътрешно море и циркулацията на водата в него е незадоволителна. Още повече, че и река Дунав, която прекосява цяла Европа, минава през 10 страни, се влива в него “, напомни Ивелина Василева, която е ръководител на парламентарната Комисия по околната среда и водите.
Василева си слага период от две години, през който лабораторията да бъде оборудвана със модерна техника и учените да стартират своите проучвания.
„ Каузата е значима, тъй като и от чистите води зависи качеството на живот и здравето на децата ни. Две години са къс период, само че реален. Преди две години, когато с сътрудниците ми народни представители казахме, че в Бургас ще има факултет по медицина мнозина се съмняваха. Днес това към този момент е реалност “, сподели Ивелина Василева.
„ Екологията е идея оттатък партийните и държавни граници. Тя е метод на живот, който изисква старания и грижи всеки ден. Аз ще бъдa вашия „ зелен “ глас в Брюксел “, разяснява бургаският претендент за Европейския парламент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР